Vegán rakott krumpli 5.

  Sziasztok!

 

Már többször volt a blogon rakott krumpli (ITT,ITTITT és ITT), és már említettem, hogy nincs, és nem is nagyon volt soha kedvenc ételem kifejezetten, de ha lenne, akkor bvalószínűleg a rakott krumpli lenne az... Még jó, hogy szinte bárhogyan lehet variálni és számtalan módon el lehet készíteni.


Hozzávalók:

  • 350 g főtt krumpli
  • 100 g Via-Vega Galbász
  • 0,5 doboz Vemondo zabtejszín
  • Vegan Chef cheddar ízű krém
  • 10 g sörélesztőpehely
  • 50 g vEGGs
  • víz
  • fekete só


Elkészítés:
Túl sok magyarázatot talán nem igényel, de azért a lényegesebb lépéseket leírom. Első körben megfőzöm a krumplit és flrerakom, hadd hűljjön. Ezután megcsinálom a vEGGs "tojást" a csomagoláson leírtaknak megfelelően, vagyis kikeverem vízzel és kevés olajjal, majd kisütöm, ezután félreteszem kicsit hűlni, amíg a krumplikat felszeletelem.


Ezután elkezdem a hőálló edénybe rétegezni a felkarikázott krumplit, a feldarabolt "tojást" és a Galbászt. Amíg a fent említetteket rétegezem, kikeverem a VeganChef krémet a zabtejszínnel és a sörélesztőpehellyel és összeforralom, majd a végén ezzel öntöm nyakon az egészet.


Ezután 200 fokra sütőbe teszem és kb 15-20 percig sütöm, míg szépen megpirul a teteje, utána pedig már lehet is tálalni.


Kalória:

163,53 kcal /100 g

Fehérje: 6,61

Szénhidrát: 20,21

Zsír: 4,65

 

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések