Sziasztok!
Már többször volt a blogon rakott krumpli (ITT,ITT, ITT és ITT), és már említettem, hogy nincs, és nem is nagyon volt soha kedvenc ételem kifejezetten, de ha lenne, akkor bvalószínűleg a rakott krumpli lenne az... Még jó, hogy szinte bárhogyan lehet variálni és számtalan módon el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 350 g főtt krumpli
- 100 g Via-Vega Galbász
- 0,5 doboz Vemondo zabtejszín
- Vegan Chef cheddar ízű krém
- 10 g sörélesztőpehely
- 50 g vEGGs
- víz
- fekete só
Elkészítés:
Túl sok magyarázatot talán nem igényel, de azért a lényegesebb lépéseket leírom. Első körben megfőzöm a krumplit és flrerakom, hadd hűljjön. Ezután megcsinálom a vEGGs "tojást" a csomagoláson leírtaknak megfelelően, vagyis kikeverem vízzel és kevés olajjal, majd kisütöm, ezután félreteszem kicsit hűlni, amíg a krumplikat felszeletelem.
Ezután elkezdem a hőálló edénybe rétegezni a felkarikázott krumplit, a feldarabolt "tojást" és a Galbászt. Amíg a fent említetteket rétegezem, kikeverem a VeganChef krémet a zabtejszínnel és a sörélesztőpehellyel és összeforralom, majd a végén ezzel öntöm nyakon az egészet.
Ezután 200 fokra sütőbe teszem és kb 15-20 percig sütöm, míg szépen megpirul a teteje, utána pedig már lehet is tálalni.
Kalória:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése