Vegán rakott krumpli 4.

 Sziasztok!

 

Sosem volt nagyon kedvenc kajám, de ha mégis muszáj lenne választanom, akkor a rakott krumplit mondanám. Így nem is csoda, hogy volt már 3 recept (ITT, ITT és ITT) ezelőtt,  de ez lett a legleglegnagyobb kedvenc, ráadásul a férjem is nagyon szerette!



Hozzávalók:

  • 800 g főtt burgonya
  • 5 g olívaolaj
  • 50 g Orgran Easy Egg tojáspótló
  • 250 ml víz
  • 3 g fekete Himalaya só
  • 1 g vöröshagymapor
  • 3 g sörélesztőpehely
  • 60 g Vegabond magyaros-tönkölyös gabonarúd
  • 75 g Dr Oetker Vreme vega
  • 1 g citromlé
  • 1 g só
  • 1 g fokhagymapor
  • 25 g víz
  • 2 g sörélesztőpehely

 


Elkészítés:

Amíg a krumpli fő, elkészítem a "tojást". Egy mélytányérban/tálkában összekeverem az 50 g Orgran Easy Egg-et a fekete sóval, a vöröshagymaporral, a sörélesztőpehellyel és a vízzel. Egy serpenyőt kifújok/kikenek 5 g olívaolajjal, felmelegítem és beleöntöm az Easy Egg-es keveréket, én most darabosra csináltam, de lényegében mindegy, hogy egyben marad vagy darabos,ha darabos, egy kis időt lehet vele megspórolni, mert úgysem egyben kerül a rakott krumpliba.  Amíg a tojáshelyettesítő elkészül, addig felszelem a szükséges gabonakolbászt. Ezután egy kisebb/közepes hőálló edényben elkezdem rétegezni úgy, hogy egy sor felkarikázott krumpli, arra a tojáspótló és a felkarikázott gabonakolbász, majd egy sor krumpli, mindezt addig, míg elfogy, a felső réteg legyen krumpli. Erre kerül a vízzel, citromlével, sóval, fokhagymaporral és sörélesztőpehellyel elkevert Creme vega, amit szépen, nagyjából egyenletesen próbálok elosztani a tetején. Ezután nem előmelegített sütőbe, 200 fokon, kb 30-35 perc alatt készre sütöm.




Kalória:

117,708 kcal /100 g

Fehérje: 3,620

Szénhidrát: 16,880

Zsír: 3,581

 

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések