Sziasztok!
Sosem volt nagyon kedvenc kajám, de ha mégis muszáj lenne választanom, akkor a rakott krumplit mondanám. Így nem is csoda, hogy volt már 3 recept (ITT, ITT és ITT) ezelőtt, de ez lett a legleglegnagyobb kedvenc, ráadásul a férjem is nagyon szerette!
Hozzávalók:
- 800 g főtt burgonya
- 5 g olívaolaj
- 50 g Orgran Easy Egg tojáspótló
- 250 ml víz
- 3 g fekete Himalaya só
- 1 g vöröshagymapor
- 3 g sörélesztőpehely
- 60 g Vegabond magyaros-tönkölyös gabonarúd
- 75 g Dr Oetker Vreme vega
- 1 g citromlé
- 1 g só
- 1 g fokhagymapor
- 25 g víz
- 2 g sörélesztőpehely
Elkészítés:
Amíg a krumpli fő, elkészítem a "tojást". Egy mélytányérban/tálkában összekeverem az 50 g Orgran Easy Egg-et a fekete sóval, a vöröshagymaporral, a sörélesztőpehellyel és a vízzel. Egy serpenyőt kifújok/kikenek 5 g olívaolajjal, felmelegítem és beleöntöm az Easy Egg-es keveréket, én most darabosra csináltam, de lényegében mindegy, hogy egyben marad vagy darabos,ha darabos, egy kis időt lehet vele megspórolni, mert úgysem egyben kerül a rakott krumpliba. Amíg a tojáshelyettesítő elkészül, addig felszelem a szükséges gabonakolbászt. Ezután egy kisebb/közepes hőálló edényben elkezdem rétegezni úgy, hogy egy sor felkarikázott krumpli, arra a tojáspótló és a felkarikázott gabonakolbász, majd egy sor krumpli, mindezt addig, míg elfogy, a felső réteg legyen krumpli. Erre kerül a vízzel, citromlével, sóval, fokhagymaporral és sörélesztőpehellyel elkevert Creme vega, amit szépen, nagyjából egyenletesen próbálok elosztani a tetején. Ezután nem előmelegített sütőbe, 200 fokon, kb 30-35 perc alatt készre sütöm.
Kalória:
117,708 kcal /100 g
Fehérje: 3,620
Szénhidrát: 16,880
Zsír: 3,581
Megjegyzések
Megjegyzés küldése