Sziasztok!
Bár már volt két "nemkolbász" recept (ITT és ITT) is, illetve két rakott krumpli (ITT és ITT) is, tegnap este egy újabb verzió született meg. Vagyis a gabonakolbászt még pár nappal ezelőtt csináltam, de mivel nagyon finom lett, csak kicsit nagyobb adag, meg volt egy megkezdett Creme Vega-m, amit már illett elhasználni, kitaláltam, hogy rakott krumpli lesz belőle. Ehhez jött az ötlet, hogy az Easy Egg tökéletes lesz a tojás helyett, meg még sörélesztő pelyhet is sikerült szerezni, így tegnap vettem hozzá krumplit és meg is valósítottam.
Hozzávalók a gabonakolbászhoz:
Elkészítés:
Első lépésként alaposan átmosom a hajdinát, majd a 15 g kókuszzsíron megpirítom, addig a többi gabonát is átmosom és leszűröm. A hajdinát felöntöm vízzel és hozzáadom a vöröslencsét, a quinoát és a tönkölybúzát is és alaposan megfőzöm. Ha kész, leszűröm és hideg vízzel jól átmosom. Utána beleteszem az összes többi hozzávalót és jól összegyúrom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem és "szalámi formát" csinálok belőle. 100-150 fok között, ránézegetve elkezdem szikkasztani és kb 3-3,5 óra múlva kész is. Kicsit időigényes és szerintem sütő-függő is, hogy melyikben mennyi ideig kell hagyni, illetve milyen hőfokon, de érdemes megcsinálni, mert tényleg nagyon finom.
Hozzávalók a rakott krumplihoz:
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, karikákra vágom és megfőzöm sós vízben. Addig elkészítem az Easy Egg "nemtojást", egy nagyobb serpenyőben 4 g olajat felmelegítek, és a fekete sóval, olajjal és vízzel elkevert port elkészítem "omlettnek". Ezt amint kész, félreteszem, hogy ki tudjon hűlni, illetve a megfőtt krumplit is jó hideg vízzel öblítem le, hogy ne legyen forró. Közben szelek a gabonakolbászból is, és előveszek egy jénait. A jénaiban elkezdem rétegesen pakolni, 1 réteg krumpli, 1 réteg nemkolbász, egy réget a felszeletelt "omlettből", még egy réteg krumpli, rá a gabonakolbász, és így tovább, míg az utolsó réteg krumplis lesz. Ezután a gulyáskrémmel megkenem a tetejét és a Creme Vegát elkeverem a vízzel és a tetejére kenem, majd megszórom sörélesztővel. 180 fokos (nem előmelegített) sütőbe teszem a tetejével és kb 40-45 perc alatt megsütöm úgy, hogy félidőnél a tetejét leszedem.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Bár már volt két "nemkolbász" recept (ITT és ITT) is, illetve két rakott krumpli (ITT és ITT) is, tegnap este egy újabb verzió született meg. Vagyis a gabonakolbászt még pár nappal ezelőtt csináltam, de mivel nagyon finom lett, csak kicsit nagyobb adag, meg volt egy megkezdett Creme Vega-m, amit már illett elhasználni, kitaláltam, hogy rakott krumpli lesz belőle. Ehhez jött az ötlet, hogy az Easy Egg tökéletes lesz a tojás helyett, meg még sörélesztő pelyhet is sikerült szerezni, így tegnap vettem hozzá krumplit és meg is valósítottam.
Hozzávalók a gabonakolbászhoz:
- 15 g kókuszzsír
- 15 g hajdina
- 15 g vöröslencse
- 20 g quinoa
- 140 g (1 konzerv a Sparosból) tönkölybúza
- 50 g búzasikér
- 20 g kókuszzsír
- 8 g só
- 8 g fokhagymapor
- 3 g fűszerpaprika
- 1 g bors
- 5 g szezámmag
- 10 g rizsliszt
- 10 g csicseriliszt
Elkészítés:
Első lépésként alaposan átmosom a hajdinát, majd a 15 g kókuszzsíron megpirítom, addig a többi gabonát is átmosom és leszűröm. A hajdinát felöntöm vízzel és hozzáadom a vöröslencsét, a quinoát és a tönkölybúzát is és alaposan megfőzöm. Ha kész, leszűröm és hideg vízzel jól átmosom. Utána beleteszem az összes többi hozzávalót és jól összegyúrom. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem és "szalámi formát" csinálok belőle. 100-150 fok között, ránézegetve elkezdem szikkasztani és kb 3-3,5 óra múlva kész is. Kicsit időigényes és szerintem sütő-függő is, hogy melyikben mennyi ideig kell hagyni, illetve milyen hőfokon, de érdemes megcsinálni, mert tényleg nagyon finom.
Hozzávalók a rakott krumplihoz:
- kb 600 g nyers burgonya
- 4 g olaj
- 50 g Orgran vegan Easy Egg (én Intersparban vettem)
- 2 g fekete himalaya só
- 250 ml víz
- 2 g olaj
- 160 g gabonakolbász (az előbb leírtból)
- 90 g Dr. Oetker Creme Vega
- 10 ml víz
- 10 g gulyáskrém
- 5 g sörélesztő pehely
A krumplit meghámozom, karikákra vágom és megfőzöm sós vízben. Addig elkészítem az Easy Egg "nemtojást", egy nagyobb serpenyőben 4 g olajat felmelegítek, és a fekete sóval, olajjal és vízzel elkevert port elkészítem "omlettnek". Ezt amint kész, félreteszem, hogy ki tudjon hűlni, illetve a megfőtt krumplit is jó hideg vízzel öblítem le, hogy ne legyen forró. Közben szelek a gabonakolbászból is, és előveszek egy jénait. A jénaiban elkezdem rétegesen pakolni, 1 réteg krumpli, 1 réteg nemkolbász, egy réget a felszeletelt "omlettből", még egy réteg krumpli, rá a gabonakolbász, és így tovább, míg az utolsó réteg krumplis lesz. Ezután a gulyáskrémmel megkenem a tetejét és a Creme Vegát elkeverem a vízzel és a tetejére kenem, majd megszórom sörélesztővel. 180 fokos (nem előmelegített) sütőbe teszem a tetejével és kb 40-45 perc alatt megsütöm úgy, hogy félidőnél a tetejét leszedem.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése