Vegán "nemkolbász"

Sziasztok!

Tegnap csináltam meg ezt a "nemkolbászt", és mivel annyira sokan kértétek a receptet, sietősre vettem, így máris itt van. :) Életem első saját "nemkolbász" receptje volt minden támpont nélkül, csak érzésre csináltam.

Hozzávalók:
  • 25 g vörös lencse
  • 25 g quinoa
  • 25 g köles
  • 25 g hajdina
  • 10 g olaj
  • 5 g szezámmag
  • 5 g lenmag
  • 5 g útifű maghéj
  • 2 g fűszerpaprika
  • 3 g só
  • 1 g vöröshagymapor
  • 2 g fokhagymapor
  • 5 g folyékony füst
  • 20 g sikér
  • 2 g rizsliszt
  • 3 g csicseriborsó liszt
  • 10 g olaj (nem kétszer írtam, hanem kétszer fog kelleni)



Elkészítés:
Első  körben kimérem a lencsét, a kölest és a quinoát egy tálba, ás egy külön tálkába a hajdinát, a lenmagot és a szezámmagot. Jó alaposan átmosom és megpirítom 10 g olajon egy kisebb fazékban a hajdinát és a magokat. Ezután hozzáadom a megmosott kölest, a quinoát és a lencsét és jó puhára főzöm őket. Ha megfőttek, leszűröm és hideg vízzel öblítem, hogy hamarabb kihűljön, majd egy tálba teszem és az összes többi hozzávalót is belerakom a felsorolás szerinti sorrendben és nagyon nagyon alaposan összedolgozom. A sütőt 150 fokra előmelegítem, két részre szedem a masszát és két hosszúkás formát csinálok belőle és tepsire teszem, majd beteszem a sütőbe. Nem sütöm, csak szikkasztom, és közben ránézek időközönként, hogy vissza kell-e venni a hőfokot, én az utolsó fél órát már csak 100 fokon hagytam, de ez szerintem sütőtől is függ.


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések