Sziasztok!
Tegnap csináltam meg ezt a "nemkolbászt", és mivel annyira sokan kértétek a receptet, sietősre vettem, így máris itt van. :) Életem első saját "nemkolbász" receptje volt minden támpont nélkül, csak érzésre csináltam.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Első körben kimérem a lencsét, a kölest és a quinoát egy tálba, ás egy külön tálkába a hajdinát, a lenmagot és a szezámmagot. Jó alaposan átmosom és megpirítom 10 g olajon egy kisebb fazékban a hajdinát és a magokat. Ezután hozzáadom a megmosott kölest, a quinoát és a lencsét és jó puhára főzöm őket. Ha megfőttek, leszűröm és hideg vízzel öblítem, hogy hamarabb kihűljön, majd egy tálba teszem és az összes többi hozzávalót is belerakom a felsorolás szerinti sorrendben és nagyon nagyon alaposan összedolgozom. A sütőt 150 fokra előmelegítem, két részre szedem a masszát és két hosszúkás formát csinálok belőle és tepsire teszem, majd beteszem a sütőbe. Nem sütöm, csak szikkasztom, és közben ránézek időközönként, hogy vissza kell-e venni a hőfokot, én az utolsó fél órát már csak 100 fokon hagytam, de ez szerintem sütőtől is függ.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Tegnap csináltam meg ezt a "nemkolbászt", és mivel annyira sokan kértétek a receptet, sietősre vettem, így máris itt van. :) Életem első saját "nemkolbász" receptje volt minden támpont nélkül, csak érzésre csináltam.
Hozzávalók:
- 25 g vörös lencse
- 25 g quinoa
- 25 g köles
- 25 g hajdina
- 10 g olaj
- 5 g szezámmag
- 5 g lenmag
- 5 g útifű maghéj
- 2 g fűszerpaprika
- 3 g só
- 1 g vöröshagymapor
- 2 g fokhagymapor
- 5 g folyékony füst
- 20 g sikér
- 2 g rizsliszt
- 3 g csicseriborsó liszt
- 10 g olaj (nem kétszer írtam, hanem kétszer fog kelleni)
Elkészítés:
Első körben kimérem a lencsét, a kölest és a quinoát egy tálba, ás egy külön tálkába a hajdinát, a lenmagot és a szezámmagot. Jó alaposan átmosom és megpirítom 10 g olajon egy kisebb fazékban a hajdinát és a magokat. Ezután hozzáadom a megmosott kölest, a quinoát és a lencsét és jó puhára főzöm őket. Ha megfőttek, leszűröm és hideg vízzel öblítem, hogy hamarabb kihűljön, majd egy tálba teszem és az összes többi hozzávalót is belerakom a felsorolás szerinti sorrendben és nagyon nagyon alaposan összedolgozom. A sütőt 150 fokra előmelegítem, két részre szedem a masszát és két hosszúkás formát csinálok belőle és tepsire teszem, majd beteszem a sütőbe. Nem sütöm, csak szikkasztom, és közben ránézek időközönként, hogy vissza kell-e venni a hőfokot, én az utolsó fél órát már csak 100 fokon hagytam, de ez szerintem sütőtől is függ.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése