Sziasztok!
Egy ismerős szerezte be nekem a Plenty Reasons Meatless Bacon-t az Auchan-ban. Amikor megláttam, hogy lehet kapni, nagyon megörültem és azonnal tudtam, hogy nekem ez KELL.
Ár: 899 Ft/150 g (600Ft/100 g) - Azt nem mondom, hogy olcsó, de részemről, mivel két étkezésre elég egy ekkora adag, néha belefér ez az ár, én középkategóriásnak mondanám.
Beszerezhetőség: Sajnos eddig kizárólag az Auchan kínálatában leltem rá, egyébként online ITT is megtalálható, tehát ez részemről mindenképpen negatív.
Összetevők: (az Auchan oldalán található termékleírás) búzafehérje, víz, táplálékélesztő, paradicsompüré, repceolaj, szójaszósz (összetevők: szójabab, víz, búzaliszt, só), ízesítők (mustármagot és szezámmagot tartalmaznak), só, bors. Bükkfán füstölt. Zellernyomokat tartalmazhat.
- Mustár és belőle készült termékek
- Szezámmag és belőle készült termékek
- Glutént tartalmazó gabonafélék (búza,rozs,árpa,zab,tönkbúza,kamut) és belőlük készült termékek
- Szójabab és belőle készült termékek
- Zellert tartalmazhat
Elkészítés: Kevés olajon serpenyőben - mindkét oldalát 2-3 percig - süssük, vagy előmelegített sütőben 6-8 percig, 180 fokon, de akár nyersen is fogyasztható. Ez részemről pozitívum, hiszen több módon is el lehet készíteni.
Íz, állag, egyéb: Nos, azt nem mondom, hogy rossz, de ha nagyon őszinte akarok lenni, nem hozta az általam elvárt szintet. Ha megfelezem, akkor 450 Ft egy adag, ami ha belefér is, sőt, még ha olcsónak is számít, az legyen jó - szerintem! Számomra kicsit vastagabb a kelleténél, de nem eléggé "szalonna-ízű", ráadásul, ha már az a kérdés, hogy mennyibe kerül és mennyire ízlik, akkor már jobban járok a saját készítésű rizslap-baconnel. Tényleg nem tudom szépíteni a dolgot, sem ízre, sem állagra nem hozza számomra azt az élményt, amit annyira vártam.
Vélemény: Alapvetően én nem gondolom, hogy a húspótló termékek rosszak lennének - noha sok helyen olvasom, hogy egyesek kikérik maguknak, hogy minek akar az ember "utánzatot" enni, amikor annyira emlékezteti az igazira. Én alapból úgy vagyok ezzel, hogy a natúr hús szerintem eleve nem finom magában. Én úgy gondolom, hogy leginkább a fűszerezésen múlik minden, legyen szó akár húsról, akár másról. Szóval...
Már nagyon vártam, hogy milyen lesz, én serpenyőben készítettem el mindkét alkalommal. Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy ne süssük túl, nekem ez az első adaggal sikerült, kicsit keményebb lett a végeredmény (nem megégett, csak keményebb lett). Erre sem negatív, sem pozitív tényezőként nem gondolok, hiszen ez részben ízlés kérdése, részben pedig ki kell tapasztalni. Viszont összességében én tényleg azt tudom mondani, hogy újravenni nem fogom. Számomra kicsit csalódás volt, lehet, hogy az én elvárásaim voltak túl magasak, de annak fényében, hogy rizslapból is milyen jót lehet csinálni - de azért itt megemlíteném a "padlizsánbacont" vagy a "tofubacont" is, amik szintén remek alternatívák. Összességben azt mondanám, hogy engem nem győzött meg annyira, hogy egyáltalán újra megvásároljam, amit amúgy nagyon sajnálok.
Tápérték:
226 kcal/100 g
Szénhidrát: 25,95
Zsír: 6,94
Fehérje: 31,06
Szénhidrát: 25,95
Zsír: 6,94
Fehérje: 31,06
Megjegyzések
Megjegyzés küldése