Sziasztok!
Niki barátnőm mutatta ezt a videót, ami aztán annyira megtetszett, merthogy már régebben is szemeztem a dologgal, ráadásul pont van is itthon egy fél csomag rizslapom, amit illendő lenne végre elhasználni.... Hogy végül tegnap megcsináltam, aztán az nem lett tökéletes, mert egy perccel kevesebb is elég a mi sütőkben, így ma is megcsináltam - ezúttal tökéletesre sikeredett - de még szerintem holnap is ezt fogom! Természetesen ezt is Klausítottam és grammra mértem, hogy minél jobb legyen.
Hozzávalók:- 1 db rizslap (természetesen 2 is lehet)
- 15 g szójaszósz
- 10 g étolaj
- 2 g sörélesztőpehely
- 4 g agave szirup
- 1 g fokhagyma granulátum
- 1 g fűszerpaprika
+ ecset kenni
Elkészítés:
Sokkal egyszerűbb, mint elsőre gondolná az ember. Tényleg kb annyi, mint a videón is látható. Én tegnap nem vizeztem és úgy csináltam, ma viszont igen és úgy. Előbbi esetben viszonylag könnyebb elvágni és megforgatni, de keményebb marad sütés után, míg a másik esetben bár kicsit macerásabb elvágni és ragacsosabb lesz kenéskor, viszont sokkal finomabb a végeredmény! Így én azt mondom, megéri az a plusz, ami azzal jár, ha vizes rizslappal dolgozunk!
A sütőt előmelegítem 200 fokra légkeveréses fokozaton és a rizslap kivételével minden hozzávalót egy kistálba teszek és alaposan elkeverem. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és erre teszem rá a vizezett rizslapból vágott csíkokat. Ha ezzel is megvagyok, az ecsettel lekenem a csíkokat az előbb készített szósszal, majd megforgatom és a másik felüket is megkenem. Ezután 4-5 percre (nekem elég a 4 perc is, szóval figyeljétek, nehogy megégjen!) beteszem a sütőbe. Ezután ha kész, óvatosan tányérra teszem a tepsiről és várok kicsit hogy hűljön, és máris lehet fogyasztani! Nagyon finom szerintem, és bár nem igazi bacon íz, hasonló érzést nyújt, de úgy alapból - tényleg nagyon jó!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése