Medvehagymás-kókusztejes tészta tofubaconnel

Sziasztok!

A mai ebéd valahogy csak úgy kipattant a fejemből. Tegnap Lilláék hoztak egy jó nagy adag medvehagymát, de igazából egy ideig agyaltam, hogy mi is legyen a kaja ma... Aztán egyszer csak belém nyilallt, hogy medvehagymás tészta, aztán flow-ba kerültem és csak csináltam gondolkodás nélkül, érzésből. Egyébként minden nagyképűség nélkül mondom, hogy sokszor azt érzem, hogy amolyan Istenadta tehetség ez a főzés dolog. Néha meg nem sikerül olyan jól, de az már más dolog... ;)

Hozzávalók:
  • 250 g durum tészta  (nyersen volt ennyi)
  • 50 g medvehagyma felaprítva
  • 400 ml kókusztej (konzerves)
  •  5 g sörélesztő
  • kb 20 g só
  • 0,5 g feketebors
  • 0,5 g szerecsendió
  • 3 g vöröshagyma por
  • 4 g fokhagyma por
  • 2 g fűszerpaprika 

Hozzávalók a tofubacon-höz:
  • 180 g natúr tofu
  • 25 g napraforgó étolaj
  • 20 g folyékony füst
  • 6 g só


Elkészítés:

Felrakom főni a tésztát, amíg az elkészül, addig elkészítem a tofut. Kisebb serpenyőbe kimérem az olajat és elkezdem melegíteni, közben a tofuból kinyomkodom a nedvességet és elmorzsolom kis darabokra, majd leöntöm a füsttel, megsózom és alaposan összekeverem. Ezután a forró olajba teszem és megpirítom. Egy tálba öntöm a kókusztejet és a fűszereket, majd jól összekeverem. A tésztát leszűröm és visszaöntöm az edénybe, majd ráöntöm a kókusztejes keveréket, alaposan összekeverem és visszateszem a tűzhelyre. Belerakom a felaprított medvehagymát és óvatosan megkeverem, majd egy pár percig főzöm még, hogy a medvehagyma is megpuhuljon benne, és a kókusztejes keverék is megmelegedjen. Ezután pedig tálalom. Nekem elég volt így is, mivel markáns az íze, nem hiányoltam a tetejéről sem (növényi) sajtot, sem semmi mást.


Tényleg markáns, elég erős hagymás íze van, viszont nagyon-nagyon finom! Ráadásul  hamar megvan, és szerintem azért nem is egy drága étel, mivel a tofu 200 Ft körül van, a kókusztejet én általában akciósan veszem, de ha jól emlékszem, teljes áron is 450-500 Ft körül van, a medvehagymát most ajándékba kaptuk, de az is kb 500 Ft/10 dkg, a többi pedig szerintem szinte minden háztartásban van.


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések