Sziasztok!
A mai ebéd valahogy csak úgy kipattant a fejemből. Tegnap Lilláék hoztak egy jó nagy adag medvehagymát, de igazából egy ideig agyaltam, hogy mi is legyen a kaja ma... Aztán egyszer csak belém nyilallt, hogy medvehagymás tészta, aztán flow-ba kerültem és csak csináltam gondolkodás nélkül, érzésből. Egyébként minden nagyképűség nélkül mondom, hogy sokszor azt érzem, hogy amolyan Istenadta tehetség ez a főzés dolog. Néha meg nem sikerül olyan jól, de az már más dolog... ;)
Hozzávalók:
Hozzávalók a tofubacon-höz:
Elkészítés:
Felrakom főni a tésztát, amíg az elkészül, addig elkészítem a tofut. Kisebb serpenyőbe kimérem az olajat és elkezdem melegíteni, közben a tofuból kinyomkodom a nedvességet és elmorzsolom kis darabokra, majd leöntöm a füsttel, megsózom és alaposan összekeverem. Ezután a forró olajba teszem és megpirítom. Egy tálba öntöm a kókusztejet és a fűszereket, majd jól összekeverem. A tésztát leszűröm és visszaöntöm az edénybe, majd ráöntöm a kókusztejes keveréket, alaposan összekeverem és visszateszem a tűzhelyre. Belerakom a felaprított medvehagymát és óvatosan megkeverem, majd egy pár percig főzöm még, hogy a medvehagyma is megpuhuljon benne, és a kókusztejes keverék is megmelegedjen. Ezután pedig tálalom. Nekem elég volt így is, mivel markáns az íze, nem hiányoltam a tetejéről sem (növényi) sajtot, sem semmi mást.
Tényleg markáns, elég erős hagymás íze van, viszont nagyon-nagyon finom! Ráadásul hamar megvan, és szerintem azért nem is egy drága étel, mivel a tofu 200 Ft körül van, a kókusztejet én általában akciósan veszem, de ha jól emlékszem, teljes áron is 450-500 Ft körül van, a medvehagymát most ajándékba kaptuk, de az is kb 500 Ft/10 dkg, a többi pedig szerintem szinte minden háztartásban van.
A mai ebéd valahogy csak úgy kipattant a fejemből. Tegnap Lilláék hoztak egy jó nagy adag medvehagymát, de igazából egy ideig agyaltam, hogy mi is legyen a kaja ma... Aztán egyszer csak belém nyilallt, hogy medvehagymás tészta, aztán flow-ba kerültem és csak csináltam gondolkodás nélkül, érzésből. Egyébként minden nagyképűség nélkül mondom, hogy sokszor azt érzem, hogy amolyan Istenadta tehetség ez a főzés dolog. Néha meg nem sikerül olyan jól, de az már más dolog... ;)
Hozzávalók:
- 250 g durum tészta (nyersen volt ennyi)
- 50 g medvehagyma felaprítva
- 400 ml kókusztej (konzerves)
- 5 g sörélesztő
- kb 20 g só
- 0,5 g feketebors
- 0,5 g szerecsendió
- 3 g vöröshagyma por
- 4 g fokhagyma por
- 2 g fűszerpaprika
Hozzávalók a tofubacon-höz:
- 180 g natúr tofu
- 25 g napraforgó étolaj
- 20 g folyékony füst
- 6 g só
Felrakom főni a tésztát, amíg az elkészül, addig elkészítem a tofut. Kisebb serpenyőbe kimérem az olajat és elkezdem melegíteni, közben a tofuból kinyomkodom a nedvességet és elmorzsolom kis darabokra, majd leöntöm a füsttel, megsózom és alaposan összekeverem. Ezután a forró olajba teszem és megpirítom. Egy tálba öntöm a kókusztejet és a fűszereket, majd jól összekeverem. A tésztát leszűröm és visszaöntöm az edénybe, majd ráöntöm a kókusztejes keveréket, alaposan összekeverem és visszateszem a tűzhelyre. Belerakom a felaprított medvehagymát és óvatosan megkeverem, majd egy pár percig főzöm még, hogy a medvehagyma is megpuhuljon benne, és a kókusztejes keverék is megmelegedjen. Ezután pedig tálalom. Nekem elég volt így is, mivel markáns az íze, nem hiányoltam a tetejéről sem (növényi) sajtot, sem semmi mást.
Tényleg markáns, elég erős hagymás íze van, viszont nagyon-nagyon finom! Ráadásul hamar megvan, és szerintem azért nem is egy drága étel, mivel a tofu 200 Ft körül van, a kókusztejet én általában akciósan veszem, de ha jól emlékszem, teljes áron is 450-500 Ft körül van, a medvehagymát most ajándékba kaptuk, de az is kb 500 Ft/10 dkg, a többi pedig szerintem szinte minden háztartásban van.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése