Esküvői sütemények - vegán verzióban

 Sziasztok!


Így kb 2,5 hónap után végre ez a bejegyzés is megszületik. Azokat a sütiket mutatom be nektek - természetesen recepttel együtt -, amiket én készítettem az esküvői partinkra.

Az előzőekben már olvashattátok az esküvőre készült  Áfonyás - Oreos sajttortát, illetve már a linzer is szerepelt a blogon, ahogyan a kedvenc Raffaello golyóm is.



Hozzávalók a vegán mogyorókrémes leveles szívekhez:
  • 275 g Backetteria leveles tészta
  • 75 g Vemondo mogyorókrém
  • 5 g vénusz étolaj


Elkészítés:
A világ legegyszerűbb és leggyorsabb vendégvárója szerintem. Első lépésben a sütőt előmelegítem. Aztán a kész leveles tésztát szív formákkal kiszúrom, majd minden másodikat sütőpapírra helyezek és megkenem a mogyorókrémmel. Ezután a többi szívet a tetejére helyezem és lenyomkodom a szélein, aztán a tetejét megkenem olajjal és kb 25 percig sütöm légkeveréses fokozaton.

Kalória:

400,955 kcal/100 g
Fehérje: 4,925
Szénhidrát: 31,030
Zsír: 28,388



Hozzávalók a vegán marcipángolyókhoz:
  • 250 g mandulaliszt
  • 250 g porcukor
  • kicsit több, mint 0,5 dl víz (érezni fogjuk, mikor elég, ha már kellően összeáll a massza)
  • 1 tábla szerencsi étcsoki tortabevonó


Elkészítés:
Összeállítjuk a marcipánmasszát a mandulalisztből, a porcukorból és a vízből. Ebből kis golyókat formázunk és félretesszük. Ezután vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és pálcikák segítségével belemártjuk a golyókat, majd félretesszük őket, hogy a csoki megszilárdulhasson.

Kalória:

344 kcal/100 g
Fehérje: 15,015
Szénhidrát: 49,100
Zsír: 9,431


Hozzávalók a vegán Sachergolyóhoz:
  • 250 g háztartási keksz
  • 250 g darált dió
  • 200 g baracklekvár (ez is legyen vegán!)
  • kb 100 g porcukor
  • annyi növényi tej, amennyit felvesz
  • 1 tábla szerencsi étcsoki tortabevonó


Elkészítés:
A csoki kivételével minden hozzávalót egy tálba teszek és alaposan összekeverem. Kis golyókat formázok a masszából, amiket egy kis időre félreteszek. A fentebb említett módon, vízgőz felett megolvasztom a csokit, amibe aztán pálcikák segítségével belemártom a golyókat. Ezután félreteszem, hogy a csoki megszilárdulhasson.

Kalória:

416,05 kcal/100 g
Fehérje: 6,3
Szénhidrát: 52,62
Zsír: 20,19


A csokiba mártogatás miatt a marcipán- és a zserbógolyó kicsit időigényes, de higgyétek el, megéri!

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!

A mandulalisztes recept már ezer éve megvan, sajnos már nem emlékszem honnan, még általános sulis koromban kezdtük így csinálni itthon, a zserbógolyó recept ötlete pedig INNEN való.

Megjegyzések