Sziasztok!
Így kb 2,5 hónap után végre ez a bejegyzés is megszületik. Azokat a sütiket mutatom be nektek - természetesen recepttel együtt -, amiket én készítettem az esküvői partinkra.
Az előzőekben már olvashattátok az esküvőre készült Áfonyás - Oreos sajttortát, illetve már a linzer is szerepelt a blogon, ahogyan a kedvenc Raffaello golyóm is.Hozzávalók a vegán mogyorókrémes leveles szívekhez:
- 275 g Backetteria leveles tészta
- 75 g Vemondo mogyorókrém
- 5 g vénusz étolaj
Elkészítés:
A világ legegyszerűbb és leggyorsabb vendégvárója szerintem. Első lépésben a sütőt előmelegítem. Aztán a kész leveles tésztát szív formákkal kiszúrom, majd minden másodikat sütőpapírra helyezek és megkenem a mogyorókrémmel. Ezután a többi szívet a tetejére helyezem és lenyomkodom a szélein, aztán a tetejét megkenem olajjal és kb 25 percig sütöm légkeveréses fokozaton.
Kalória:
400,955 kcal/100 g
Fehérje: 4,925
Szénhidrát: 31,030
Zsír: 28,388
Hozzávalók a vegán marcipángolyókhoz:
- 250 g mandulaliszt
- 250 g porcukor
- kicsit több, mint 0,5 dl víz (érezni fogjuk, mikor elég, ha már kellően összeáll a massza)
- 1 tábla szerencsi étcsoki tortabevonó
Összeállítjuk a marcipánmasszát a mandulalisztből, a porcukorból és a vízből. Ebből kis golyókat formázunk és félretesszük. Ezután vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és pálcikák segítségével belemártjuk a golyókat, majd félretesszük őket, hogy a csoki megszilárdulhasson.
Hozzávalók a vegán Sachergolyóhoz:
- 250 g háztartási keksz
- 250 g darált dió
- 200 g baracklekvár (ez is legyen vegán!)
- kb 100 g porcukor
- annyi növényi tej, amennyit felvesz
- 1 tábla szerencsi étcsoki tortabevonó
Elkészítés:
A csoki kivételével minden hozzávalót egy tálba teszek és alaposan összekeverem. Kis golyókat formázok a masszából, amiket egy kis időre félreteszek. A fentebb említett módon, vízgőz felett megolvasztom a csokit, amibe aztán pálcikák segítségével belemártom a golyókat. Ezután félreteszem, hogy a csoki megszilárdulhasson.
Kalória:
416,05 kcal/100 g
Fehérje: 6,3
Szénhidrát: 52,62
Zsír: 20,19
A csokiba mártogatás miatt a marcipán- és a zserbógolyó kicsit időigényes, de higgyétek el, megéri!
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
A mandulalisztes recept már ezer éve megvan, sajnos már nem emlékszem honnan, még általános sulis koromban kezdtük így csinálni itthon, a zserbógolyó recept ötlete pedig INNEN való.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése