Vegán linzertészta

Sziasztok!

Mivel többen érdeklődtek a linzer receptje után, ismét ide teszem ki, hogy máskor is könnyebben meg tudjátok találni, illetve nekem is meglegyen bármikor..  :) Egyébként nagyon egyszerű, én most nem tudtam hűtőbe tenni, ezért kézmeleg volt a tészta, és gyanítom, ezért nem lett teljesen éles vonal a közepüknél a formáknak. Illetve sajnálkoztam, hogy hát kicsit pufik lettek, de többen is jelezték, hogy ne legyen vékonyabb máskor sem. Így hát nem bánom. ;) 


Hozzávalók:
  • 100 g cukor
  • 250 g Rama laktózmentes sütőmargarin
  • 350 g liszt
  • 8 g vanillincukor
  • 3-4 evőkanál víz


Tényleg roppant egyszerű, a margarint kisebb darabokra vágom és beleteszem egy tálba, ezután az összes többi, száraz hozzávalót is, és elkezdem összegyúrni. Attól függően, mennyi vizet igényel, 3-4 evőkanálnyit adagolok hozzá. A tészta igazából készen is van ennyivel, de ha van időnk, akkor érdemes egy fél órára, vagy akár egy órára hűtőbe tenni. Én ezt most nem tettem meg, ezért kicsit nehezebb volt nyújtani, mert kézmeleg lett a tészta, de legközelebb kipróbálom úgy, hogy hűtőhideg legyen
. Ezután kb fél cm vastagra kinyújtom és kiszúróformával kiszaggatom, minden aljhoz csinálok egy felső részt is, azaz a közepét is kilyukasztom, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket. 180 fokra előmelegített sütőbe teszem és kb 13-15 perc alatt készre sütöm.


Bár a képen nem igazán látszik, én ilyen szaggatókkal csináltam:
 

A sütési idő lejárta után félreteszem hűlni, majd amikor már kihűltek, egy aljához egy tetejét "ragasztok" lekvárral (vagy esetemben én most vörösáfonya zselével) és ízlés szerint akár porcukorral is megszórhatjátok, bár kellőképpen édes nélküle is.

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!

Megjegyzések