Sziasztok!
Kicsit megkésve, de hozom az áfonyás - Oreos vegán sajttorta receptet, amit múlt kedden csináltam a szerdai házasságkötésünkre. Igazából két recept volt a kiindulási pontom (ez és ez), de végül inkább a megérzéseimre hagyatkozva csináltam, ahogyan jónak láttam. :)
Hozzávalók:
- 170 g Gullon cukormentes Sans Sucres keksz
- 80 g háztartási keksz
- 100 g vegán Rama (vagy Liga)
- 250 g Natur aktiv kesudió (2-3 órara beáztatva forró vízbe)
- 250 g Schlagfix mascarpone jellegű krém
- 80 g agave szirup
- 15 g kókuszzsír
- 60 g áfonya öntet
- 5 g citromlé
- 60 g porcukor
- 30 g agar agar
- 20 ml víz
- 6 db Oreo strawberry cheesecake
Elkészítés:
Első körben beáztattam a kesudiót (azért ezt a fajtát, mert ez a legeslegfinomabb, amit eddig ettem). Én ezt úgy oldottam meg, hogy forró vízben egy órán át hagytam, leöntöttem róla a vizet, majd újra leöntöm forró vízzel és újabb egy órát hagytam ázni. Közben a kekszeket ledaráltam és a megmelegített Rama-val összegyúrtam, csatos tortaformába tettem, szépen elterítettem, lenyomkodtam és betettem a hűtőbe a formát. Ezután a kesudióról leöntöttem a vizet, egy tálba tettem a Schlagfix "mascarpone" krémmel és botmixerrel elkezdtem pépesíteni. Ezután az Oreon kívül az összes többi hozzávalót is szépen fokozatosan beleadagolom és botmixerrel dolgozom össze őket. A végén, amikor már homogén állagú masszát kapok, már csak spatulával keverek rajta, és kiveszem a hűtőből a tortaalapot és beleadagolom a krémet, a tetejét elsimítom és visszateszem a hűtőbe. Egy napig ott hagyom, majd a csatos formából óvatosan kiveszem, tálcára/tortatartóra teszem óvatosan és ráteszem az Oreo-kat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése