Vegán tofurántotta

 Sziasztok!


Ide kattintva láthatjátok, hogy már írtam a tojásmániámról - bár szerintem már több helyen is amúgy... :D Bár azt írtam, hogy megalkottam a számomra tökéletest, és a mai napig elkészítem így is, rá kellett jönnöm, hogy nagyon jól variálható, így kicsit máshogy is szoktam csinálni. Viszont a mai - tudom, hogy nem én találtam ki, de így, ebben a formában magamtól kísérleteztem ki - bejegyzésben egy nagy kedvencemet osztom meg veletek. A csicseriomlettet jobban szeretem egyben, csak pár perc után megfordítva, esetleg bundáskenyérként, viszont a tofurántotta tényleg rántotta érzését nyújtja számomra. Na de nem is húzom tovább, lássuk csak, miről van szó!

Hozzávalók:

- 5 g étolaj

- 50 g natúr tofu

- 20 g csicseriborsóliszt

- 5 g vöröshagymakrém/2 g vöröshagymapor

- 1 g sütőpor

- 2-3 g kala namak (fekete Himalaya só)

- 65 ml víz


Elkészítés:

Először az olajat hevítem fel a serpenyőben, majd belemorzsolom a tofut és hagyom kicsit pirulni. Addig egy tálkában összekeverem a száraz hozzávalókat, végül hozzáadom a vizet is és alaposan összekverem, már-már "felverem" villával - azért így szoktam, hogy ne maradjon csomós. Ha ez megvan, akkor összekeverem a tofut és ráöntöm a masszát, majd lefedem a serpenyőt és 2-4 percig (tűzhelytől és fokozattól függ) hagyom, míg az alja összeáll és meg tudom fordítani. Ezután ugyanúgy, ahogyan a csicseriomlettet, megfordítom, viszont ezt egy lapáttal kisebb darabokra szedem és visszateszem a fedőt pár percre. Mielőtt lezárnám a tűzhelyet, leveszem a serpenyőről a fedőt és jól megkeverem a kis "nudlikat". És lehet is tálalni. Néha a masszába szoktam 3-4 g mustárt is tenni, úgy is nagyon finom.

Kalória:  
133,596 kcal/100 g
Szénhidrát: 7,425 
Zsír: 7,562
Fehérje: 7,801

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések