Sziasztok!
Imádtam a tojást már egészen kicsi korom óta, de jó ideje valahogy nem bírja a gyomrom, vagy nem is tudom mim, lényeg a lényeg, hogy már nagyon régóta nem eszem tojást, viszont amióta megismerkedtem a fekete sóval, nagy kedvencem lett a csicseriomlett. Több neten talált fix receptet próbáltam, de egyik sem volt az igazi, végül elkezdtem kísérletezni, és "megalkottam" a számomra tökéletes keveréket, ami remek bundás kenyérnek is. :)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Nagyon egyszerű egyébként, az összes száraz hozzávalót kisebb tálkába/mélytányérba teszem, majd kimérem az olajat és a vizet is. Egy kisméretű serpenyőt kifújok olajspray-vel, és felteszem melegedni, majd nekiállok kézi habverővel összedolgozni a száraz hozzávalókat az olajjal és a vízzel. Mire ezzel végzek, addigra melegszik fel kellőképp a serpenyő is. Ha omlettnek csinálom, akkor csak simán a serpenyőbe öntöm a keveréket, és elterítem, ahogyan a palacsintatésztát szokás. Lefedem és 2-3 percig sütöm az egyik felét, majd megfordítom és ugyanennyi ideig a másik felét is.
Ha pedig bundás kenyérnek akarom, akkor (ilyenkor érdemesebb mélytányért használni) beleteszem a masszába a kenyeret. Én úgy szoktam, hogy az egyik oldala legyen olyan, ez az oldala kerül alulra a serpenyőben, majd a maradék keveréket a kenyér felső oldalára öntöm, mikor már a serpenyőben van, és szépen elkenem, hogy mindenhová jusson. Ezután lefedem és egyik felét 2-3 percig sütöm, majd óvatosan megfordítom a kenyeret, visszateszem rá a fedőt és további 2-3 percig sütöm. És már kész is. :)
Azt kell mondanom, hogy nálam hatalmas kedvenc lett, sokszor csinálom tízóraira, mivel reggelire kávét szoktam csak inni pár szem keksz kíséretével, tízóraira pedig szívesebben eszem valami sósat általában. Állagra nem teljesen olyan, mint a tojásrántotta (tényleg inkább a jól átsütött omletthez hasonlít), de a bundás kenyér tényleg az eredetire emlékeztet, illetve most tervezem az omlettet is kisebb darabokra (olyan rántottásra) megcsinálni, hogy úgy milyen.
Ti ettetek már csicseri omlettet? Van esetleg kedvenc receptetek? Ha igen, ne habozzatok megosztani velem! :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
eredeti recept ITT
Imádtam a tojást már egészen kicsi korom óta, de jó ideje valahogy nem bírja a gyomrom, vagy nem is tudom mim, lényeg a lényeg, hogy már nagyon régóta nem eszem tojást, viszont amióta megismerkedtem a fekete sóval, nagy kedvencem lett a csicseriomlett. Több neten talált fix receptet próbáltam, de egyik sem volt az igazi, végül elkezdtem kísérletezni, és "megalkottam" a számomra tökéletes keveréket, ami remek bundás kenyérnek is. :)
Hozzávalók:
- 15 g csicseriborsó liszt
- 2 g kala namak (fekete himalaya só, ettől lesz tojás íze és illata)
- 0,5 g fűszerpaprika
- 0,5 g vöröshagyma por
- 1 g sütőpor
- 1 g sörélesztő pehely
- 5 g napraforgó étolaj
- 50 ml víz
Elkészítés:
Nagyon egyszerű egyébként, az összes száraz hozzávalót kisebb tálkába/mélytányérba teszem, majd kimérem az olajat és a vizet is. Egy kisméretű serpenyőt kifújok olajspray-vel, és felteszem melegedni, majd nekiállok kézi habverővel összedolgozni a száraz hozzávalókat az olajjal és a vízzel. Mire ezzel végzek, addigra melegszik fel kellőképp a serpenyő is. Ha omlettnek csinálom, akkor csak simán a serpenyőbe öntöm a keveréket, és elterítem, ahogyan a palacsintatésztát szokás. Lefedem és 2-3 percig sütöm az egyik felét, majd megfordítom és ugyanennyi ideig a másik felét is.
Ha pedig bundás kenyérnek akarom, akkor (ilyenkor érdemesebb mélytányért használni) beleteszem a masszába a kenyeret. Én úgy szoktam, hogy az egyik oldala legyen olyan, ez az oldala kerül alulra a serpenyőben, majd a maradék keveréket a kenyér felső oldalára öntöm, mikor már a serpenyőben van, és szépen elkenem, hogy mindenhová jusson. Ezután lefedem és egyik felét 2-3 percig sütöm, majd óvatosan megfordítom a kenyeret, visszateszem rá a fedőt és további 2-3 percig sütöm. És már kész is. :)
Azt kell mondanom, hogy nálam hatalmas kedvenc lett, sokszor csinálom tízóraira, mivel reggelire kávét szoktam csak inni pár szem keksz kíséretével, tízóraira pedig szívesebben eszem valami sósat általában. Állagra nem teljesen olyan, mint a tojásrántotta (tényleg inkább a jól átsütött omletthez hasonlít), de a bundás kenyér tényleg az eredetire emlékeztet, illetve most tervezem az omlettet is kisebb darabokra (olyan rántottásra) megcsinálni, hogy úgy milyen.
Ti ettetek már csicseri omlettet? Van esetleg kedvenc receptetek? Ha igen, ne habozzatok megosztani velem! :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
eredeti recept ITT
Megjegyzések
Megjegyzés küldése