Vegán lencsefasírt 2. + házi ecetes cékla

 Sziasztok!

 

ITT már volt egy lencsefasírt recept és ez is nagyon hasonló, de mégis egy kicsit más, így kap egy bejegyzést ez is, kiegészítve az ecetes céklával, amit még múlthéten csináltam.



 Hozzávalók a lencsefasírthoz:

  • 530 g (1 nagy konzerv) Spar lencsekonzerv
  • 150 g panírmorzsa
  • 3 g fokhagymapor
  • 5 g konyhasó
  • 2 g fekete Himalája só 
  • 1 g feketebors
  • 10 g Asia földimogyoró étolaj(Aldi)

+ 150 g kókuszzsír (én most Nusett kókuszzsírt használtam)



Elkészítés:

Most nem aprítóba tettem, hanem egy tálba és botmixerrel csapattam szét a kókuszzsíron kívül minden hozzávalót. Amikor már egynemű masszává vált össze, felrakom melegedni a kókuszzsírt és a masszából kisebb méretű golyókat formázok és a forró kókuszzsírba teszem őket és pár perc alatt, forgatva aranybarnára sütöm minden oldalát.


Hozzávalók a céklához:

  • 250 g főtt cékla
  • 20 g ételecet (20%-os)
  • 30 g barnacukor
  • 4 dl víz
  • 1 g őrölt kömény



Elkészítés:

Az előzőleg megfőzött és kihűtött céklá(ka)t vékony szeletekre vágom és egy lezárható, műanyag vödörbe vagy befőttes üvegbe teszem, felöntöm az ecettel, cukorral és köménnyel elkevert vízzel és hűtőbe teszem, majd pár nap múlva lehet enni is. :)


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!  

Megjegyzések