Sziasztok!
Facebookon kérdeztem, hogy felkerüljenek-e ide (meg persze oda is) a régebbi kaják, amikről készült fotó, recepttel együtt. Mivel többen érdeklődtetek, elkezdem azokat is felrakni ide. :)
Az első recept egy olyan lesz, ami már többször elkészült, és azt hiszem, hamarosan újra meg fogom csinálni, mert nagyon finom! Még a legnagyobb húsimádók is szerették!
Fun fact1: a macskám, Lucky is imádja a lencsét
Fun fact2: 28 éves koromig nem voltam hajlandó lencsét enni, 2018 szilveszterén kóstoltam meg, azóta pedig megszerettem. :)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Nos, ez roppant egyszerű lesz! A lencsét és kevés zsemlemorzsát kisebb adagokban aprítóba teszem és krémes állagúra mixelem. Beleteszem a masszát egy nagy tálba az összes többi hozzávalóval együtt és jól összegyúrom. Felrakom az olajat melegedni, és elkezdek kis golyókat formázni a masszából, amiket aztán néhány perc alatt kisütök az olajban úgy, hogy időközben megforgatom, hogy minden oldala megpiruljon. És kész is! :)
Én legutóbb sütőben sült édesburival és majonézzel, ketchuppal és céklával ettem, de passzol hozzá a sima krumpli, a krumplipüré, a rizs, a bulgur is, szóval szerintem elég jól variálható.
Ennél is csak azt tudom mondani, hogy nagyon fontos az ízesítés, a fűszerezés. Magában a lencse ízért nem szeretem, ahogyan pl a brokkoliét sem, de kicsit felturbózva, a saját ízlésemre szabva remek kajákat csináltam már mindkettőből, holott pár éve még azt mondtam, hogy nincs az a pénz, hogy engem bárki is rávegyen, hogy ezeket megegyem. Hát, most meg magamtól eszem, most pedig egy ideje nem jutottam pl brokkolihoz, karfiolhoz, cukkinihez, és már-már elvonási tüneteim voltak... :D
Facebookon kérdeztem, hogy felkerüljenek-e ide (meg persze oda is) a régebbi kaják, amikről készült fotó, recepttel együtt. Mivel többen érdeklődtetek, elkezdem azokat is felrakni ide. :)
Az első recept egy olyan lesz, ami már többször elkészült, és azt hiszem, hamarosan újra meg fogom csinálni, mert nagyon finom! Még a legnagyobb húsimádók is szerették!
Fun fact1: a macskám, Lucky is imádja a lencsét
Fun fact2: 28 éves koromig nem voltam hajlandó lencsét enni, 2018 szilveszterén kóstoltam meg, azóta pedig megszerettem. :)
Hozzávalók:
- 515 g lencse (konzerv)
- 140 g zsemlemorzsa
- 3 g sörélesztő pehely
- 5 g vöröshagymapor (vagy felesben fokhagymapor és vöröshagymapor)
- 4 g só
- 0,5 g feketebors
- kókuszolaj (lehet napraforgó is) a sütéshez
Elkészítés:
Nos, ez roppant egyszerű lesz! A lencsét és kevés zsemlemorzsát kisebb adagokban aprítóba teszem és krémes állagúra mixelem. Beleteszem a masszát egy nagy tálba az összes többi hozzávalóval együtt és jól összegyúrom. Felrakom az olajat melegedni, és elkezdek kis golyókat formázni a masszából, amiket aztán néhány perc alatt kisütök az olajban úgy, hogy időközben megforgatom, hogy minden oldala megpiruljon. És kész is! :)
Én legutóbb sütőben sült édesburival és majonézzel, ketchuppal és céklával ettem, de passzol hozzá a sima krumpli, a krumplipüré, a rizs, a bulgur is, szóval szerintem elég jól variálható.
Ennél is csak azt tudom mondani, hogy nagyon fontos az ízesítés, a fűszerezés. Magában a lencse ízért nem szeretem, ahogyan pl a brokkoliét sem, de kicsit felturbózva, a saját ízlésemre szabva remek kajákat csináltam már mindkettőből, holott pár éve még azt mondtam, hogy nincs az a pénz, hogy engem bárki is rávegyen, hogy ezeket megegyem. Hát, most meg magamtól eszem, most pedig egy ideje nem jutottam pl brokkolihoz, karfiolhoz, cukkinihez, és már-már elvonási tüneteim voltak... :D
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése