Gluténmentes, vegán puffancs

 Sziasztok!

 

Ma egy olyan receptet hoztam, amit EZ inspirált. Edit valahogy mindig olyan kajákat készít, amiktől spontán beindul a nyálelválasztás, mint pl a "tükörnemtojás" esetében is. Bár ő nem szokott grammra mérni semmit, én mindent grammozok, így újra megosztotta velem az ő nagyjábóli receptjét, én meg Klausítottam és ezt osztom meg itt veletek! Innen is köszi újra Edit, szerintem lesz akkora kedvenc, mint a fentebb említett csoda! <3


Hozzávalók:

  • 15 g csicseriborsóliszt
  • 15 g rizsliszt (én kávédarálóval darált rizst használtam)
  • 5 g sörélesztőpehely
  • 5 g olívaolaj
  • 2 g sütőpor
  • 35 ml mandulatej
  • 2 g fokhagymapor
  • (legközelebb felesbe vöröshagymaporral is kipróbálom, csak pont nem volt itthon)
  • 2 g fekete Himalája só
  • 2 g Vitasia földimogyoróolaj

 

Az inspiráció
 

Elkészítés:

Amennyire nagyszerű, annyira egyszerű elkészíteni ezt az ételt! Edit tett bele növényi sajtot is én viszont mivel nem volt, sörélesztőpehellyel turbóztam fel, illetve ő növényi joghurtot használt, én viszont növényi tejet. Lényegében a mogyoróolajon kívül az összes hozzávalót kimértem és egy tálkába tettem, majd egy kézi habverővel alaposan összekevertem. Addig a mogyoróolajat felhevítettem a serpenyőben, és ebbe öntöttem bele a masszát. Kb 2-2,5 perc után, amikor az alja már nem folyós, megfordítottam és további 2-2,5 percig sütöttem, és ennyi, lehet tálalni. :)



Tényleg nagyon hamar elkészül, nekem egy ekkora adag tízóraira pont elég volt, most a csodásmesés Queen of Peas vegán felvágottal ettem, ami nagy kedvencem lett, mert tényleg hozza nagyjából azt az érzést, mint a "rendes" felvágottak. Nekem meg ugye ez hiányzott legjobban az elmúlt másfél évben, mióta nem fogyasztok húst.

 


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések