Sziasztok!
Ma egy olyan receptet hoztam, amit EZ inspirált. Edit valahogy mindig olyan kajákat készít, amiktől spontán beindul a nyálelválasztás, mint pl a "tükörnemtojás" esetében is. Bár ő nem szokott grammra mérni semmit, én mindent grammozok, így újra megosztotta velem az ő nagyjábóli receptjét, én meg Klausítottam és ezt osztom meg itt veletek! Innen is köszi újra Edit, szerintem lesz akkora kedvenc, mint a fentebb említett csoda! <3
- 15 g csicseriborsóliszt
- 15 g rizsliszt (én kávédarálóval darált rizst használtam)
- 5 g sörélesztőpehely
- 5 g olívaolaj
- 2 g sütőpor
- 35 ml mandulatej
- 2 g fokhagymapor
- (legközelebb felesbe vöröshagymaporral is kipróbálom, csak pont nem volt itthon)
- 2 g fekete Himalája só
- 2 g Vitasia földimogyoróolaj
Elkészítés:
Amennyire nagyszerű, annyira egyszerű elkészíteni ezt az ételt! Edit tett bele növényi sajtot is én viszont mivel nem volt, sörélesztőpehellyel turbóztam fel, illetve ő növényi joghurtot használt, én viszont növényi tejet. Lényegében a mogyoróolajon kívül az összes hozzávalót kimértem és egy tálkába tettem, majd egy kézi habverővel alaposan összekevertem. Addig a mogyoróolajat felhevítettem a serpenyőben, és ebbe öntöttem bele a masszát. Kb 2-2,5 perc után, amikor az alja már nem folyós, megfordítottam és további 2-2,5 percig sütöttem, és ennyi, lehet tálalni. :)
Tényleg nagyon hamar elkészül, nekem egy ekkora adag tízóraira pont elég volt, most a csodásmesés Queen of Peas vegán felvágottal ettem, ami nagy kedvencem lett, mert tényleg hozza nagyjából azt az érzést, mint a "rendes" felvágottak. Nekem meg ugye ez hiányzott legjobban az elmúlt másfél évben, mióta nem fogyasztok húst.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése