Sziasztok!
Nemrég belefutottam a "tükörtojáf"ba a Spórolós Vegán Klub csoportban (ITT), és azóta birizgálta a fantáziámat... Aztán Edit ma újra kitett egy kaját, amiben szerepelt (ITT), amivel aztán végképp felbizgerált... Így ma végre megcsináltam!
Igaz, hogy Edité sokkal szebb, de komolyan mondom, hogy nagyon, nagyon, NAGYON finom!...
Ez az Edit-féle:
Az alapreceptet Edit csészével írta, de én mint mindent, ezt is lemértem természetesen, így nem az övét, hanem az én arányaimat fogom megadni, ebből 1 db akkora lett, ami az én képemen van. (A tányér az rendes kistányér méret.)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Megpirítom egy serpenyőben a rizslisztet az olívaolajon (én legközelebb kevesebb ideig fogom, hogy világosabb maradjon, mert kíváncsi vagyok, hogy így milyen íze lesz, bár őszintén szólva, tényleg nagyon bejött az íze így is), hozzáöntöm a vizet, beleteszem az útifűmaghéjat, a fekete sót, a fokhagymaport, és alaposan összekeverem. Ezután egy kisebb darabot kiveszek, ami a sárgája lesz és egy kis kurkumával összekeverem. A többit pedig a serpenyőben szépen elrendezem úgy, hogy csak a közepén legyen egy lyuk, a többi része egyben legyen. Nekem viszonylag jól "gyurmázható" állagú lett, így egy párszor átnyomkodtam kézzel, hogy mindenütt befogja a kurkuma, majd gombócot formáltam és a lyukba tettem, és kilapogattam. Ezután megsütöttem az egyik felét, és megfordítottam, egy kis ideig így is pirítottam, majd óvatosan kiszedtem a tányérra. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Az abonetten gouda sajt van, de maga a tükörtojás-utánzat receptje vegán!
Nemrég belefutottam a "tükörtojáf"ba a Spórolós Vegán Klub csoportban (ITT), és azóta birizgálta a fantáziámat... Aztán Edit ma újra kitett egy kaját, amiben szerepelt (ITT), amivel aztán végképp felbizgerált... Így ma végre megcsináltam!
Igaz, hogy Edité sokkal szebb, de komolyan mondom, hogy nagyon, nagyon, NAGYON finom!...
Ez az Edit-féle:
Az alapreceptet Edit csészével írta, de én mint mindent, ezt is lemértem természetesen, így nem az övét, hanem az én arányaimat fogom megadni, ebből 1 db akkora lett, ami az én képemen van. (A tányér az rendes kistányér méret.)
Hozzávalók:
- 5 g olívaolaj
- 30 g rizsliszt (én simán rizst őröltem kávédarálóval lisztté)
- 70 g víz
- 1 g fokhagymapor
- 3 g útifű maghéj
- 3 g fekete Himalája só
- 1 kis kurkuma
Elkészítés:
Megpirítom egy serpenyőben a rizslisztet az olívaolajon (én legközelebb kevesebb ideig fogom, hogy világosabb maradjon, mert kíváncsi vagyok, hogy így milyen íze lesz, bár őszintén szólva, tényleg nagyon bejött az íze így is), hozzáöntöm a vizet, beleteszem az útifűmaghéjat, a fekete sót, a fokhagymaport, és alaposan összekeverem. Ezután egy kisebb darabot kiveszek, ami a sárgája lesz és egy kis kurkumával összekeverem. A többit pedig a serpenyőben szépen elrendezem úgy, hogy csak a közepén legyen egy lyuk, a többi része egyben legyen. Nekem viszonylag jól "gyurmázható" állagú lett, így egy párszor átnyomkodtam kézzel, hogy mindenütt befogja a kurkuma, majd gombócot formáltam és a lyukba tettem, és kilapogattam. Ezután megsütöttem az egyik felét, és megfordítottam, egy kis ideig így is pirítottam, majd óvatosan kiszedtem a tányérra. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Az abonetten gouda sajt van, de maga a tükörtojás-utánzat receptje vegán!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése