Vegán csicseriborsó pörkölt

Sziasztok!

Már jó néhány alkalommal csináltam csicseriborsó pörköltet, ez lett az egyik kedvencem, mióta nem eszem húst. Eddig mindig ugyanúgy készítettem el, viszont most Ircsi barátnőm rászoktatott a gulyáskrémre, így most az is került bele egy kicsi. :) Egyébként nem is igazán tudtam, hogy ma mit főzzek, de Judit barátnőmmel beszélgettünk a kajákról, és beugrott, hogy van még egy fél konzerv csicserim, amit már esedékes lenne elhasználni, így bár vacilláltam 2 dolog között, mivel mostanában nem ettem csicseri pörköltet és bár már volt egy recept ITT, és nem sokban más, ez most valahogy nagyon finom lett és nem utolsó alkalommal készítettem el így szerintem. 

Hozzávalók:
  • 65 g vöröshagyma
  • 15 g olaj (vagy kókuszzsír)
  • 160 g csicseri konzerv
  • 4 dl víz
  • 5 g só
  • 4 g fűszerpaprika
  • 1 g bors
  • 0,5 g  szerecsendió
  • 5 g gulyáskrém

+ tészta (én most gluténmentes kukorica tésztát használtam)
+ csemegeuborka 
+ Dr Oetker Creme Vega (vagy más vegföl)


Elkészítés:
Semmi extra, ráadásul nagyon-nagyon hamar el is készül. Első körben meghámozom és felaprítom a hagymát, és megpirítom az olajon. Közben leöntöm a csicseriborsó levét (ezt érdemes elrakni és máshoz felhasználni) és ha a hagyma megpirult, azt is hozzáadom. Ezután felöntöm a vízzel, magas lángon és fűszerezem, majd felteszem a tésztát is főni és kb annyi ideig főzöm a csicserit, mint a tésztát.


Végül jöhet a tálalás, fogyasztás, jó étvágyat! :)

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések