Csicseriborsó pörkölt

Sziasztok!

Mivel többen is jeleztétek, hogy legyen a csicseriborsó pörkölthöz is recept, ezért most itt osztom meg. Nagyon egyszerű, elég kevés dolog kell hozzá, ráadásul még drágának sem mondható, ja és persze szupergyorsan elkészül, így pont ideális az olyan meleg napokra, mint amilyenek a múlthéten is voltak.

 És a legjobb, hogy nagyon, de nagyon finom!
Hozzávalók:
  • 150 g konzerv csicseriborsó
  • 40 g vöröshagyma
  • 10 g étolaj
  • 4-4,5 dl víz
  • só ízlés szerint
  • 4 g fűszerpaprika
  • 0,5 g szerecsendió
  • 0,5 g feketebors 
  • 3 g vöröshagyma por

Elkészítés:
Tényleg nagyon egyszerű, első körben a hagymát felkockázom és az olajon megdinsztelem. Amikor átlátszóvá kezd válni a hagyma, hozzáadom a csicseriborsót, majd felöntöm vízzel és hozzáadom a fűszereket is, és kb 20 percen keresztül főni hagyom, néha megkevergetem. Amíg a pörkölt elkészül, megfőzöm hozzá a tésztát/nokedlit és ízlés szerint tálalom. De azért csemegeubival a legjobb! :P


Néha teszek hozzá egy kis (laktózmentes vagy növényi) tejfölt, de magában is nagyon szeretem. Ha elkészítitek, mindenképp mondjátok meg, hogy ízlett!

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!

Megjegyzések

  1. M
    Mindenképpen kipróbálom! Köszönöm a receptet. ☺️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok, hogy fog ízleni
      Nálam a csirkepörkölt volt nagy kedvenc régen, és azt is simán veri! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése