Sziasztok!
Bár nem egy nagy mutatvány, mégis többen jeleztétek, hogy legyen a szójapörköltnek is recept, így most ezt láthatjátok majd. Őszinte leszek, ma a régebben megcsinált, lefagyasztott adagot vettem ki a mélyhűtőből és azt ettem, de ez szerencsére az ízélményből nem vett el!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A szójakockát két órára tiszta vízbe áztatom, majd kinyomkodom és a többi hozzávalóval együtt felteszem főni, kb 20-25 percig főzöm. Én nem szoktam rá fedőt tenni, mivel jó sok a fél liter víz, de inkább főjön el belőle szerintem, minthogy kevés legyen aztán figyelni kelljen, hogy mikor kell pótolgatni. Szóval nekem ez a módszer így bejött. :)
Nálam ez amolyan nagyon gyorsan nagyon finomat kaja, amit szerencsére a párom is szeret. Ő a csicseripörköltet nem szereti, így azt akkor szoktam magamnak csinálni, ha neki külön kaját főzök. :) Általában tésztával eszem, most például gluténmentes kukorica pennével ettem, de nagyon finom rizzsel és bulgurral is.
Volt már egyébként egy szójapörkölt recept is ITT, ami szintén nagyon finom, de ez gyorsabb (az áztatást nem számolom bele, mert addig bármi mást lehet csinálni.) és ugyanolyan finom!
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Bár nem egy nagy mutatvány, mégis többen jeleztétek, hogy legyen a szójapörköltnek is recept, így most ezt láthatjátok majd. Őszinte leszek, ma a régebben megcsinált, lefagyasztott adagot vettem ki a mélyhűtőből és azt ettem, de ez szerencsére az ízélményből nem vett el!
Hozzávalók:
- 75 g texturált szójakocka (tehát a csomagból kivéve annyi, fél csomag)
- 500 ml víz
- 8 g fűszerpaprika
- 6 g só
- 0,5 g bors
- 0,5 g szerecsendió
- 4 g vöröshagymapor
- 4 g fokhagymapor
Elkészítés:
A szójakockát két órára tiszta vízbe áztatom, majd kinyomkodom és a többi hozzávalóval együtt felteszem főni, kb 20-25 percig főzöm. Én nem szoktam rá fedőt tenni, mivel jó sok a fél liter víz, de inkább főjön el belőle szerintem, minthogy kevés legyen aztán figyelni kelljen, hogy mikor kell pótolgatni. Szóval nekem ez a módszer így bejött. :)
Volt már egyébként egy szójapörkölt recept is ITT, ami szintén nagyon finom, de ez gyorsabb (az áztatást nem számolom bele, mert addig bármi mást lehet csinálni.) és ugyanolyan finom!
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése