Szójapörkölt ecetes salátával és tojásmentes tésztával

Sziasztok!

Régebben is csináltam szójapörit, de az annyira nem jött be. Most viszont, mivel megint vettem szójakockát, úgy döntöttem, adok neki még egy esélyt. És milyen jól is tettem! Viszonylag hamar megvan, illetve úgy mondanám, hogy amíg a saláta áll, addig pont elkészül. Eredetileg nokedlivel akartam megcsinálni, de végül olyan éhes lettem, mire elkészült a pöri, hogy inkább csak egy kis tojásmentes tésztát főztem ki mellé, de legközelebb tuti nokedlit csinálok hozzá! :)

Hozzávalók a salátához:
  • 1 kisebb fejessaláta
  • 750-800 ml víz
  • 10 g só
  • 50 g barnacukor
  • 20 g 20%os ételecet

Elkészítés:
A salátát leveleire szedem és egy nagy tál vízbe teszem, és kb 10 percig állni hagyom. Ezután a vizet leöntöm és a csap alatt alaposan átmosom a leveleket. Egy tálban összekeverem a vizet, a cukrot, a sót és az ecetet, majd amikor jól elkeveredett, beleteszem a salátát és jó fél órát állni hagyom. Addig megcsinálom a szójapörköltet.

Hozzávalók a pörkölthöz:
  • 150 g texturált szójakocka
  • 55 g vöröshagyma
  • 15 g kókuszolaj
  • 1 g ételízesítő
  • 0,5 g köménymag
  • 0,5 g feketebors
  • 15 g fűszeraprika
  • 15-20 g só
  • 20 g sűrített paradicsom
  • víz

Elkészítés:
 Aszójakockát kb 4 dl vízben felteszem főni, forrás után számított tíz percig főzöm. Addig meghámozom és felkockázom a hagymát, amit aztán megdinsztelek a kókuszolajon. Amikor ez kész, addigra kb el is fő a víz, így kb 9 dl vízzel mindent a szójakockához adok, jól megkevergetem, majd lefedem és bő fél órán át főzöm, közben néha ránézek és megkeverem. Közben pedig kifőzöm a tésztát/megcsinálom a nokedlit. :)


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 


Eredeti recept itt.

Megjegyzések