Sajtos-tejszínes brokkoli gnocchival

Sziasztok!

Mivel még nincs olyan késő nekiállni az ebédhez, ez pedig hamar megvan, gondoltam gyorsan begépelem ezt is, egyébként szerintem ez mellé is nagyon finom lehet a lencsefasírt. Sajnos erről nem a legszebbek a képek, mivel már sötétedés után sikerült lefényképeznem, amikor csináltam, de azért szerintem így is eléggé gusztán néz ki. :)

Hozzávalók:
  • 250 g nyers brokkoli
  • 70 g reszelt edami sajt (lehet másmilyen is)
  • 480 g növényi főzőkrém
  • 3 g só
  • 0,5 g feketebors
  • 0,5 g szerecsendió
  • 2 g vöröshagymapor


Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedem és sós vízben megfőzöm, de csak annyira, hogy ne legyen túl puha. Tűzálló edénybe rendezem, leöntöm a fűszerekkel elkevert főzőkrémmel és a tetejére szórom a reszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőbe tolom és kb 25-30 percig sütöm, míg a sajt szépen elkezd barnulni, ennyi idő alatt a nem teljesen puhára főtt brokkoli is pont megpuhul a főzőkrémben. És kész is. Én gnocchival ettem, de ugyanolyan finom tésztával vagy akár bulgurral, kuszkusszal, kölessel, stb. :)

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések