Pirított soba tészta pak choijal és chilis szójavirslivel

 Sziasztok!


Már jó ideje nem került ki bejegyzés a blogra. Nem szeretnék magyarázkodni, inkább szimplán azt mondanám, hogy elengedtem a költelező, elvárt számot a bejegyzéseket illetően és csak amikor időm, kedvem és minden engedi, "szórakozásból" szeretném csinálni.

Ma egy nagyon régi bejegyzés kerül ki, konkrétan még februárban készítettem ezt az ételt, de annyira jó volt, hogy azóta is a piszkozatok között csücsült a fotókkal. :)

Hozzávalók:
  • 315 g Freshona mixed vegetables - Asian Style
  • 30 g fölfimogyoró olaj
  • 360 g pak choi
  • 100 g szeletelt bambuszrügy
  • 20 g szójaszósz
  • 5 g kínai fűszerkeverék
Plusz:
  • 50 g WellWell chilis szója frankfurter
  • soba tészta

Elkészítés:
A soba tésztát megfőzöm és két külön edényben megpírítom a szójavirslit és a gyorsfagyaszott zöldség mixet és a feldarabolt pak choit a bambuszrüggyel, a szójaszósszal, a földimogyoró olajjal, a fűszerekkel. Ha megpirult minden, az egészet összeöntöm a nagyobb edénybe és jól összeforgatom, még egy pár percig pirítom. Ezután tányérra szedem a tésztát és ráhalmozom a pirított zöldségeket és lehet is fogyasztani.

Kalória (tészta nélkül):

59,41 kcal /100 g
Fehérje: 1,47
Szénhidrát: 2,79
Zsír: 4,2

 

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések