Főtt nemtojás és nemtojáskrém - Húsvéti receptötlet

Sziasztok!

 

Bár már húsvét hétfő van, úgy gondolom, ez a két recept most is aktuális, illetve az év bármely napján az igazából. Ráadásul mivel nagyon hamar elkészül, akár még ma is megcsinálhatjátok húsvéti vacsinak! :)

Hozzávalók a "főtt tojáshoz":
  • 200 ml alpro not milk (3,5%)
  • 2 g fekete só
  • 5 g agar-agar

Elkészítés:
Őszintén szólva, nem gondoltam volna, hogy ennyire jól sikerül, de nem is agyaltam sokat rajta, egyszerűen csak kipattant a fejemből, hogy megpróbálom, aztán maximum nem sikerül jól. Szóval egy fazékba öntöttem 2 dl alpro not milket, hozzáadtam a fekete sót, majd elkezdtem melegíteni és hozzáadtam az agar-agart is és tovább melegítettem, míg az nem látszott, hogy elkezd kicsit zselésedni. Ezután szépen beleöntöttem a szilikonos tojásformába, 4 darab lett ebből a mennyiségből. Bő fél órára félretettem, míg 

Kalória:
72,028 kcal /100 g
Fehérje: 2,689
Szénhidrát: 7,075
Zsír: 3,396


Hozzávalók a "tojáskrémhez":
  • 150 g tofu
  • 2 g fekete só
  • 2 g vöröshagymapor
  • 1 g fűszerpaprika
  • 1 g őrölt kömény
  • 10 g Lomee tojásmentes majonéz

Elkészítés:
A tofut egy tálkába teszem a többi hozzávalóval együtt és botmixerrel krémes állagúra csinálom. Ezután ezt is hűtőbe teszem pár órára és 
 
Kalória:
158,939 kcal /100 g
Fehérje: 14,012
Szénhidrát: 2,515
Zsír: 9,933

Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések