Sziasztok!
A mai receptet nem terveztem mára, sőt, 3 másik várja már, hogy begépeljem... De egyszerűen annyira jó lett, hogy minden más elé került.. :D
Tegnap a barátnőméknél ebédeltünk és első fogásként lencsegulyást kaptunk. A vicc, hogy Nemesvámoson nőttem fel (sőt, egy év kivételével egészen tavaly novemberig az egész életem ott éltem le...), amit hívnak lencseországnak is, sőt, már több éve, hogy tartják a lencse- és hurkafesztivált is, én meg életemben először talán 2018 szilveszterén ettem lencsét... :D
Szóval mit ne mondjak, van mit pótolnom a lencsés kaják terén, na. Viszont ha már meg lettünk kérdezve, hogy a lencsegulyás jó lesz-e,
Hozzávalók:
- 750 g főtt lencse
- 200 g sárgarépa
- 25 g fehérrépa
- 35 g zellergumó
- 25 g karalábé
- 170 g burgonya
- 30 g gulyáskrém
- 10 g pirosarany
- 15 g vöröshagymakrém
- 10 g konyhasó
- 10 g magyaros fűszerkeverék
- 1 g fekerebors
- 1 g szerecsendió
- víz (ehhez összesen kb 3 liter vizet használtam el)
Elkészítés:
Meglepően hamar elkészül és azért olyan drága kajának sem mondanám. Ez egy jó nagy adag, szóval szerintem még vagy 3 napig ezt fogjuk enni, úgyhogy ha valaki gondolja, számoljon feleennyi lencsével.
A lencsét leöblítem és felteszem főni a megpucolt, kis darabokra vágott zöldségekkel együtt. Beleteszem a fűszereket, a vöröshagymakrémet, pirosaranyat, gulyáskrémet és kb fél órán át főzöm úgy, hogy néha megkevergetem. És lényegében ennyi, szóval tényleg nem egy bonyolult dolog elkészíteni. Ezután lehet is tálalni és egy szelet kenyérrel enni. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése