Vegán lencsegulyás

 Sziasztok!


A mai receptet nem terveztem mára, sőt, 3 másik várja már, hogy begépeljem... De egyszerűen annyira jó lett, hogy minden más elé került.. :D

Tegnap a barátnőméknél ebédeltünk és első fogásként lencsegulyást kaptunk. A vicc, hogy Nemesvámoson nőttem fel (sőt, egy év kivételével egészen tavaly novemberig az egész életem ott éltem le...), amit hívnak lencseországnak is, sőt, már több éve, hogy tartják a lencse- és hurkafesztivált is, én meg életemben először talán 2018 szilveszterén ettem lencsét... :D 

Szóval mit ne mondjak, van mit pótolnom a lencsés kaják terén, na. Viszont ha már meg lettünk kérdezve, hogy a lencsegulyás jó lesz-e,

Hozzávalók:
  • 750 g főtt lencse
  • 200 g sárgarépa
  • 25 g fehérrépa
  • 35 g zellergumó
  • 25 g karalábé
  • 170 g burgonya
  • 30 g gulyáskrém
  • 10 g pirosarany
  • 15 g vöröshagymakrém
  • 10 g konyhasó
  • 10 g magyaros fűszerkeverék
  • 1 g fekerebors
  • 1 g szerecsendió
  • víz (ehhez összesen kb 3 liter vizet használtam el)


Elkészítés:
Meglepően hamar elkészül és azért olyan drága kajának sem mondanám. Ez egy jó nagy adag, szóval szerintem még vagy 3 napig ezt fogjuk enni, úgyhogy ha valaki gondolja, számoljon feleennyi lencsével.

A lencsét leöblítem és felteszem főni a megpucolt, kis darabokra vágott zöldségekkel együtt. Beleteszem a fűszereket, a vöröshagymakrémet, pirosaranyat, gulyáskrémet és kb fél órán át főzöm úgy, hogy néha megkevergetem. És lényegében ennyi, szóval tényleg nem egy bonyolult dolog elkészíteni. Ezután lehet is tálalni és egy szelet kenyérrel enni. :)

Kalória:  
132,47 kcal/100 g
Szénhidrát: 23,47
Zsír: 0,86
Fehérje: 8,48

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések