Sárgarépás-burgonyás cékla-szejtán steak

 Sziasztok!


A mai recept úgy született meg, hogy a VegaVerzum csoportban láttam Varga Szilárd Mustáros Szejtán Steak receptjét, amire annyira rágerjedtem, hogy a (méltatlanul) sokat hanyagolt sikér után nyúltam. Természetesen most is, mint mindig, átalakítottam és saját ízlésemre szabtam a dolgot, ráadásul annyira bejött csak úgy magában, hogy én kb a felét meghagytam mustár nélkülinek.

Hozzávalók:

  • 100 g sárgarépa
  • 220 g cékla
  • 100 g édesburgonya
  • 60 g víz
  • 120 g sikér
  • 1 g asafoetida (hing/ördöggyökér - de jó helyette vöröshagymapor is)
  • 3 g füstsó
  • 1 g fűszerpaprika
  • 3 g Deiliciou chicken por (elhanyagolható)
  • 1 g fűszerpaprika
  • 0,5 feketebors
  • 1 g őrölt kömény
  • 0,5 g szárított lestyán
  • 50 g napraforgó étolaj (sütéshez)
  • Ízlés szerint mustár


Elkészítés:
A Szilárd által leírtak szerint készítettem el, vagyis felkockáztam, majd aprítóba tettem a sárgarépát, a batátát és a céklát. Utána egy tálba öntöttem az egészet és hozzáadtam a fűszereket, a sikért és a vizet. Ezután serpenyőben felhevítettem az olajat, amibe a kb 1 cm vastag szeleteket tettem sülni. A felét mézes-mustáros krémmel pároltam meg sütés után, de a másik felét nem piszkáltam , mivel nekem nagyon bejött így magában is. Sajnos nem volt érkezésem nappali fénynél fotózni, így szegény kép olyan a lámpafénynek köszönhetően, mintha agyonra égett lenne a cucc, de eskü, nem volt az.. :D

Őszintén szólva, én több sikért tettem bele, de úgy már kicsit gumisabb állaga lett, így az egyetlen, amin változtatnék, hogy csak 120 g búzasikért tennék bele - ezért ide is annyit írtam már.

Kalória:  
190,74 kcal/100 g
Szénhidrát: 7,55
Zsír: 7,42
Fehérje: 23,01

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések