Sziasztok!
A mai recept úgy született meg, hogy a VegaVerzum csoportban láttam Varga Szilárd Mustáros Szejtán Steak receptjét, amire annyira rágerjedtem, hogy a (méltatlanul) sokat hanyagolt sikér után nyúltam. Természetesen most is, mint mindig, átalakítottam és saját ízlésemre szabtam a dolgot, ráadásul annyira bejött csak úgy magában, hogy én kb a felét meghagytam mustár nélkülinek.
Hozzávalók:- 100 g sárgarépa
- 220 g cékla
- 100 g édesburgonya
- 60 g víz
- 120 g sikér
- 1 g asafoetida (hing/ördöggyökér - de jó helyette vöröshagymapor is)
- 3 g füstsó
- 1 g fűszerpaprika
- 3 g Deiliciou chicken por (elhanyagolható)
- 1 g fűszerpaprika
- 0,5 feketebors
- 1 g őrölt kömény
- 0,5 g szárított lestyán
- 50 g napraforgó étolaj (sütéshez)
- Ízlés szerint mustár
Elkészítés:
A Szilárd által leírtak szerint készítettem el, vagyis felkockáztam, majd aprítóba tettem a sárgarépát, a batátát és a céklát. Utána egy tálba öntöttem az egészet és hozzáadtam a fűszereket, a sikért és a vizet. Ezután serpenyőben felhevítettem az olajat, amibe a kb 1 cm vastag szeleteket tettem sülni. A felét mézes-mustáros krémmel pároltam meg sütés után, de a másik felét nem piszkáltam , mivel nekem nagyon bejött így magában is. Sajnos nem volt érkezésem nappali fénynél fotózni, így szegény kép olyan a lámpafénynek köszönhetően, mintha agyonra égett lenne a cucc, de eskü, nem volt az.. :D
Őszintén szólva, én több sikért tettem bele, de úgy már kicsit gumisabb állaga lett, így az egyetlen, amin változtatnék, hogy csak 120 g búzasikért tennék bele - ezért ide is annyit írtam már.
Őszintén szólva, én több sikért tettem bele, de úgy már kicsit gumisabb állaga lett, így az egyetlen, amin változtatnék, hogy csak 120 g búzasikért tennék bele - ezért ide is annyit írtam már.
Kalória:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése