Kínai jellegű tészta pak choijal és őszibarackos pestóval

Sziasztok!


Amennyire nem voltam oda régen a kínai jellegű kajákért, annyira rá vagyok kattanva, nos, lényegében, mióta nem eszem húst... :D

A mai recept sztárja is egy ilyen egyszerű, mégis nagyszerű étel.

Hozzávalók:
  • 415 g főtt chow mein tészta
  • 10 g étolaj
  • 450 g Freshona mix gombával és bambusszal
  • 15 g földimogyoró olaj
  • 170 g pak choi
  • 5 g kínai fűszerkeverék
  • 10 g szójaszósz
  • 90 g szeletelt bambuszrügy
  • 15 g vöröshagymakrém
  • 130 g Selection barackos pesto


Elkészítés:
A tésztát felteszem főni, amíg készül, egy nagy serpenyőben vagy wokban felhevítem az olajakat és beleteszem a gyorsfagyaszott és a felszeletelt zöldségeket is - a pak choiból a külső pár levelet meghagyom, ez majd később kell, de a többi részét feldarabolom. Amikor a zöldségek kissé megpirultak, fűszerezem és hozzáadom a szójaszószt és a pestot is. Kb addigra megfő a tészta is, azt leszűrom és az eddig elkészült zöldségekhez adom és alaposan összekeverem. Kicsit összefőzöm még a tésztát és a zöldségeket, a félretett pak choi leveleket pedig pár csepp olajon megfonnyasztom. Ezután már lehet is tálalni! Jó étvágyat!

Kalória:  
111,55 kcal/100 g
Szénhidrát: 1,93
Zsír: 2,01
Fehérje: 0,77

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések