Sziasztok!
Annyira nem járt át a karácsony szelleme kari előtt, hogy nem is nagyon törtem magamat - pláne annak fényében, hogy sütni nem tudok lassan 3 hónapja, mivel a költözés alatt nem volt rá lehetőségem, most meg sajna a biztosíték nem bírja a sütőmet... :(
Szóval, a nyafizás után, a karácsony utáni első napon, vagyis december 27-én úgy keltem fel, hogy csak kellene valamit csináljak... Így végül a Raffaello golyók és a Raffaello tekercs elkészítése után (igen, ez nálam kattanás :D ) végül csináltam vegán szaloncukit is. Megannyi recept jött szembe velem december elején és közepén, többet el is mentettem, mondván, hogy majd szépen magam ízlésére szabom. Vettem is formát még december első felében, végül hirtelen felindulásból teljesen mást csináltam, nem a receptek alapján és nem is a formával.. :D Szóval ezt láthatjátok most.
Hozzávalók az alaphoz:
- 250 g darált keksz
- 1 doboz Vegart mascarone jellegű krém
- 50 g vegán margarin
A fentieket egy nagyobb tálba teszem, jó alaposan összekeverem és 3 részre osztom, 3 külön tálkába teszem és a lentieket külön-külön hozzájuk adom.
A mákoshoz:
- 10 g darált mák
- 10 ml Tokaj Spirit Macaron likőr (vagy bármi más, akár növényi tej is jó lehet)
A dióshoz:
- 50 g édes diós töltelék
A manduláshoz:
- 20 g őrölt mandula
- 10 g mandulaaroma
Plusz:
- 1 tábla tortabevonó étcsoki
- kb 1 ek. olaj
- sütőpapír a csomagoláshoz
Szénhidrát: 35,148
Zsír: 24,592
Fehérje: 4,926
Szénhidrát: 40,102
Zsír: 23,930
Fehérje: 7,807
Szénhidrát: 36,25
Zsír: 3,68
Fehérje: 1,08
Megjegyzések
Megjegyzés küldése