Vegán - Zöldborsós mince pörkölt durumtésztával

 Sziasztok!


Huhhh, lassan 4 (szóval...négy!) hónapja nem került ki új recept a blogra. Nem akarok magyarázkodni, mert tudom, hogy nem is kell, egyszerűen sokkol, hogy mennyire repül az idő... Ráadásul ebben a 4 hónapban elég sok dolgon mentünk át, a költözéstől kezdve annak minden örömén és nehézségén át.


Na de nem is húzom a szót, a szemfülesebbek, akik követnek instán, azok itt már láthatták, hogy a trnd-nek köszönhetően újra bekerültem a tesztelők közé, ezúttal egy Globus csomagot kaptam erre a célra. Ma pedig meg is született a legújabb saját receptem! :)

Hozzávalók:

- 55 g vöröshagyma
- 20 g étolaj
- 150 g Globus Vital zöldborsó
- 1 doboz Vemondo vegan mince (vegán "darálthús")
- 3 g fűszerpaprika
- 2 g deliciou bacon ízű fűszer (ez elhanyagolható)
- víz


Elkészítés:
Első körben a hagymát felkockáztam és az olajon egy lábosban megdinszteltem. Ez után a Vemondo vegan mince-t nagyobb darabokra szedtem (mivel mélyhűtött, ezért kis részekre nem tudom szedni, csak némi hőkezelés után) és egy kis forró vízzel öntöttem fel, hogy minél hamarabb felengedjen. Ezután egy darabig főzöm, ha kell, öntök még bele vizet és fakanállal elkezdem kisebb darabokra törni. Amikor már úgy látom, hogy majdnem jó, akkor beleöntöm a Globus Vital borsót és jól összekeverem, teszek bele egy kis fűszerpaprikát és a bacon ízű Deliciou port, plusz egy kis vizet és jól összefőzöm. Ezután pedig durumtésztával, egy kis vegföllel tálalom.


Kalória (a pörkölté):  
169,53 kcal/100 g
Szénhidrát: 9,4 
Zsír: 10,18
Fehérje: 8,05

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések