Vegán lasagne

   Sziasztok!


Egy ideje ritkábban van a blogon is bejegyzés, mivel egyéb teendők jöttek közbe, illetve ebben a melegben a lehető legegyszrűbb, könnyedebb kajákat preferálom, amik gyorsan elkészülnek. Viszont mivel nagy érdeklődés volt a vegán lasagne receptjére, így ide is kikerül.

Hozzávalók:

- 10 g laktózmentes (vegán) Rama

- 175 g Vivera Hack (darált hús helyett)

- 400 g Happy kókuszital

- 100 g víz

- 50 g laktózmentes Rama

- 50 g liszt

- 400 g paradicsomszóz (én a Despar Sugo al Basalicot használtam)

- 235 g (fél csomagot használtam el) durum lasagne tészta

- 85 g növényi sajt (én Violife Cheddart használtam)



Elkészítés:

Először a margarinon kissé megpirítom a csomag Vivera Hack-et, majd elkészítem a vegán besamelt. A Ramat felolvasztom egy közepes edényben, megpirítom rajta a lisztet, aztán beleöntöm a növényi italt és összefőzöm. Addig hagyom, míg homogén anyag lesz és elkezd sűrűsödni. Ezután elkezdem egy jénaiba rétegezni úgy, hogy az alsó réteg tészta legyen. Erre jön egy adag besamel, egy adag Hack, egy újabb réteg tészta, paradicsomszósz, rá a Hack, és így tovább, végül pedig a lereszelt növényi sajttal szórom meg. Ezután 200 fokos sütőbe tolom a jénait úgy, hogy kb 20 percig a teteje is rajta van, majd leveszem a tetejét és további 10 percig úgy is sütöm. És kész is. :)


Kalória: 
140,801 kcal/100 g 
Fehérje: 5,069
Szénhidrát: 17,415
Zsír: 5,293

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések