Sziasztok!
Nagy kedvencem a Vegabond "libazsír jellegű" krém, de kóstoltam már az Öko vegetáriánus pecsenyezsírt is, illetve a Polcz Kennivaló Vegán Pecsenye krémet is. Nem akarok nagyképű lenni, de a sajátom lett eddig a befutó nálam. Tényleg nem elfogultságból, de egyszerűen valahogy annyira eltaláltam, hogy... nagyon.
Nem egy bonyolult dolog egyébként, nem is sok idő elkészíteni, ráadásul szerintem még árban is jobban lehet kijönni vele, mint a boltiakkal. Bár ez egyáltalán nem jelenti, hogy soha többé nem fogok venni a fent említett termékekből.
Hozzávalók:
- 90 g vöröshagyma
- 200 g kókuszzsír
- 5 g Bio today vegán csirkeleves ízű por (ha ez nincs, jó helyette bármilyen más ételízesítő/vegeta/levespor)
- 5 g sörélesztőpehely
- 1 g feketebors
- 1 g füstölt pirospaprika
- 50 g Mogyi sós mandulabél
Elkészítés:
Tényleg nem egy nagy ördöngősség, a hagymát megpucolom és felaprítom, egy serpenyőben megdinsztelem 50 g kókuszzsíron. Amíg a hagyma készül, apróra darálom a mandulát és azt is a serpenyőbe teszem a maradék kókuszzsírral és minden más hozzávalóval együtt. Egy ideig gyakori kevergetés mellett a tűzön hagyom még, míg szépen felolvad a kókuszzsír, majd beleöntöm egy lezárható üvegbe és hagyom kihűlni, majd hűtőben tárolom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése