Vegán - Répatorta tiramisu pohárkrém

 Sziasztok!


Bár már a vége felé járunk a húsvétnak, úgy gondolom, ez a répatorta tiramisu pohárkrém bármikor máskor is jó lehet, ezért helyet kap itt a blogon is a recept. Nem én találtam fel a spanyolviaszt, egész pontosan ezt a receptet alakítottam át úgy, hogy semmilyen állati hozzávalót ne tartalmazzon. Nos, azt kell mondjam, hogy valami brutálisan jó lett!

Hozzávalók a piskótához:

  • 10 g Topnatur vegan eggie (de ha nincs ilyened, nyugodtan csinálhatod csicseriliszt-tojással vagy lenmagtojással is) 40 ml vízzel elkeverve
  • 100 g cukor
  • 50 g étolaj
  • 3 ml citromlé
  • 3 g sütőpor
  • 1 g só
  • 100 g reszelt sárgarépa
  • 90 g liszt

A piskóta elkészítése:

A vízzel elkevert tojáspótló port a cukorral habverővel elkeverem, majd az összes többi hozzávalót is beleteszem és alaposan összekeverem. Ezután egy kisméretű tepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütöm.

Hozzávalók a krémhez:

  • 10 g Topnatur vegan eggie  40 ml vízzel elkeverve
  • 50 g porcukor
  • 10 g vanillincukor
  • 250 g Vegart mascapone jellegű krém
  • 1 csomag habfixáló
  • 50 g növényi ital (én alpro kesudió italt használtam)

A krém elkészítése:

A vízzel elkevert tojáspótló port és a habfixáló kivételével mindent alaposan összekeverek habverővel, majd apránként hozzáadom a fixálót is és tovább keverem a habverővel. 


Ezután már csak meg kell várni, hogy a piskóta kihűljön, én addig a krémet hűtőbe tettem, hogy az is kicsit összeálljon. Utána lefőztem egy adag kávét, majd a felszelt piskótákat belemártottam és pohárkrémként rétegeztem a piskótát a krémmel. Nagyon nagyon finom lett, 4 pohár készült belőle, de igazából egy nagy tálba is mehet, akkor is biztos, hogy finom lesz!

Kalória:

333 kcal/100 g
Fehérje:7,5
Szénhidrát: 126
Zsír: 41,5

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések