Sziasztok!
Bár már a vége felé járunk a húsvétnak, úgy gondolom, ez a répatorta tiramisu pohárkrém bármikor máskor is jó lehet, ezért helyet kap itt a blogon is a recept. Nem én találtam fel a spanyolviaszt, egész pontosan ezt a receptet alakítottam át úgy, hogy semmilyen állati hozzávalót ne tartalmazzon. Nos, azt kell mondjam, hogy valami brutálisan jó lett!
Hozzávalók a piskótához:
- 10 g Topnatur vegan eggie (de ha nincs ilyened, nyugodtan csinálhatod csicseriliszt-tojással vagy lenmagtojással is) 40 ml vízzel elkeverve
- 100 g cukor
- 50 g étolaj
- 3 ml citromlé
- 3 g sütőpor
- 1 g só
- 100 g reszelt sárgarépa
- 90 g liszt
A piskóta elkészítése:
A vízzel elkevert tojáspótló port a cukorral habverővel elkeverem, majd az összes többi hozzávalót is beleteszem és alaposan összekeverem. Ezután egy kisméretű tepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütöm.
Hozzávalók a krémhez:
- 10 g Topnatur vegan eggie 40 ml vízzel elkeverve
- 50 g porcukor
- 10 g vanillincukor
- 250 g Vegart mascapone jellegű krém
- 1 csomag habfixáló
- 50 g növényi ital (én alpro kesudió italt használtam)
A krém elkészítése:
A vízzel elkevert tojáspótló port és a habfixáló kivételével mindent alaposan összekeverek habverővel, majd apránként hozzáadom a fixálót is és tovább keverem a habverővel.
Ezután már csak meg kell várni, hogy a piskóta kihűljön, én addig a krémet hűtőbe tettem, hogy az is kicsit összeálljon. Utána lefőztem egy adag kávét, majd a felszelt piskótákat belemártottam és pohárkrémként rétegeztem a piskótát a krémmel. Nagyon nagyon finom lett, 4 pohár készült belőle, de igazából egy nagy tálba is mehet, akkor is biztos, hogy finom lesz!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése