Vegán - Marcipán likőr és Mogyorós kávélikőr

Sziasztok!


Még karácsonyra csináltam kétféle vegán likőrt, és mivel volt rá igény, most végre kikerülnek a receptek is. Saját recept lett, de persze nem én találtam fel, biztosan van más is a világon, aki már készített hasonlót. :)

Hozzávalók a marcipán likőrhöz:

  • 120 g Alpro rizstejszín
  • 300 g meggle főzőkrém növényi zsírral
  • 80 ml alpro rizstej
  • 11 g mandula aroma
  • 200 ml Amaretto likőr
  • 100 ml vodka
  • 50 g cukor
  • 80 g marcipán


Hozzávalók a kávélikőrhöz:

  • 120 g Alpro rizstejszín
  • 300 g meggle főzőkrém növényi zsírral
  • 80 ml alpro rizstej
  • 5 g vanillincukor
  • 100 g cukor
  • 200 ml vodka
  • 160 g Szafi mogyorókrém
  • 10 g Cookie Dough ízesítésű Beanies kávé



Elkészítés:

A rizstejszínt, a főzőkrémet és a rizstejet egyben tettem fel főni, majd amikor összefőtt, ketté osztottam és az egyik edénybe került a folyadékba a mandula aroma, az Amaretto, a vodka, a cukor és az apró darabokra szedett marcipán, a másikba pedig a vanillincukor, a cukor, a vodka és a kávé. Ezután jól elkeverem és mindkét edényt visszateszem a tűzhelyre, addig melegítem, hogy ne forrjon, de homogén, egynemű állagot kapjak. Ha ez megvan, lényegében csak leveszem a tűzhelyről és hagyom kihűlni, aztán egy szűrő és egy tölcsér segítségével leszűröm és üvegekbe töltöm, majd hűtőben tárolom a fogyasztásig.


Kalória:

                Marcipán likőr                                Kávélikőr

                    219/100 g                       228,76 kcal/ 100 g

Fehérje:                0,757                                     1,15

Szénhidrát:        19,310                                    16,46

Zsír:                              8,2                                       1,41

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések