Sziasztok!
Ma is maradékmentő kaja volt, mivel a leveles tészta jövő héten lejárt volna, a tofu és a mozzarella pedig pár napja le is járt - bontatlan volt a csomagolása, ilyenkor 3-5 napig simán elhasználom, ha sem a színe, sem az állaga, sem az illata nem változott meg. Pont a napokban mutatta Szilvi (akit azt hiszem nevezhetek a Via-Vega "anyukájának") a pizzás-Galbászos csigát, nekem úgyis eszembe jutott, hogy van leveles tészta itthon és el kéne már használni.... Aztán meg beugrott, milyen régen ettem bureket, aztán beindult a fantáziám és csak csináltam, ami jött! Ennek lehettek most részesei. Figyelem, a nyugalom megzavarására alkalma poszt jön, ha éhes vagy, NE nézd végig! :D
Hozzávalók:
- 2 cs (540 g) Tante Fanny leveles tészta
- 50 g Dr Oetker Creme Vega
- 50 g Via-Vega Galbász
- 1 cs (160 g) Lunter marinált tofu
- 20g Alpro coconut növényi ital
- 90 g Szarvasi mini mozzarella
- 2 g vöröshagymapor
- 1 g fűszerpaprika
- 1 g feketebors
- 2 g fekete Himalája só (+ kb 1 g a két csiga tetejére)
- 20 g Bords Eve enyhén sós margarin felolvasztva (a két csiga tetejére)
Elkészítés:
A leveles tésztát kiveszem a hűtőből, legalább 10 percet állni hagyom, addig bekapcsolom a sütőt és előkészítem a többi hozzávalót. A Galbászt, a tofut, a sajtot és a fűszereket egy tálba teszem és összetöröm/összevágom.
Ezután a tésztákat kitekerem és a töltelék felét az egyik, a másik felét pedig a másik tésztára teszem és elegyengetem, ezután pedig feltekerem és csiga alakot formálok belőle, majd lekenem az olvasztott margarinnal és meghintem fekete sóval. (Emiatt is ilyen sötét a teteje.)
Utána óvatosan áthelyezem egy sütőedényre vagy tepsire, majd kb 25-30 perc alatt készre sütöm, majd hagyom kicsit hűlni és máris fogyasztható.
Kalória:
332,475 kcal/100 g
Fehérje: 8,354
Szénhidrát: 22,153
Zsír: 22,475
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon. Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Köszönöm a lehetőséget a PestiFarm-nak és a Via-Vega-nak, hogy termékeikkel támogatták a munkámat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése