Sziasztok!
Ez egy igazi maradékmentő kaja lett, mivel a tészta 2 napja lejárt - nekem ilyenkor egy hétig simán belefér még megenni ezeket -, illetve a Violife cuccok is megértek a felhasználásra, de közben meg a Polcz marokkói csicseriborsót akartam ma enni. Így született meg a mai ebéd. Fogadjátok szeretettel a receptet - bár túl sok mindent nem kell vele szenvedni, biztosan sokatoknak hasznos lesz és garantáltan nagyon finom a végeredmény!
Hozzávalók:
- 1 csomag (300 g) Tante Fanny Quiche & Tarteteig tészta
- 5 g Kania olívaolaj
- 35 g Prézli Royal ropogós morzsa magvakkal
- 3 g sörélesztőpehely
- 1 g fekete Himalaya só
- 1 üveg (350 g) Polcz Marokkói csicseriborsó
- 3 szelet Violife csirke ízesítésű szeletek
- 60 g Violife original növényi sajt
Elkészítés:
A piteformát az olajjal kifújom (ha nincs spray, természetesen jó kikenni is), majd óvatosan belehelyezem a tésztát úgy, hogy nagyjából szimmetrikusan helyezkedjen el és több helyen megbököm villával. A széleket kifelé hajtom, a tésztára teszem a sörélesztőpehellyel és fekete sóval elegyített morzsát és szépen, egyenletesen elosztom, a tészta szélét pedig a kb egyforma darabokra vágott növényi sajttal pakolom meg, a széleket pedig visszahajtogatom.
Ezután beleteszem és eloszlatom egyenletesen a Polcz Marokkói csicseriborsót, végül rápakolom a Violife csirke ízű felvágottat. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 35-40 percig sütöm úgy, hogy kb 20 perc után megforgatom.
Kalória:
263,98 kcal/100g
Fehérje: 8,94
Szénhidrát: 26,88
Zsír: 29,55
Megjegyzések
Megjegyzés küldése