Sziasztok!
Mára tökre nem ezt terveztem, de aztán valahogy csak csináltam megérzésre és ez a csoda lett belőle. Komolyan mondom, hogy mostanában nagyon finom kajákat ettem, de hogy ennyire finomat utoljára mikor, hát nem is tudom... Pedig én régen nem voltam oda az ilyen ázsiai/kínai kajákért... Na de nem is szaporítom a szót, nézzük, hogy készült!
Hozzávalók:
- 170 g Findus wok zöldségkeverék (chinese) (Tesco)
- 25 g Asia földimogyoró étolaj (Aldi)
- 20 g szójaszósz
- 1 g fokhagyma granulátum
- 2 g fekete Himalája só
- 140 g (1 konzerv) Spar tönkölybúza
+ Asia Chinesische Nudeln tészta (aldi)
(A tányéron a tésztának 1/4 része van, a fentieknek pedig 1/3 része)
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni, közben az olajat is felforrósítom, majd beleteszem a mirelit wok zöldséget és pár perc kevergetés után egy nagyon kicsi vizet (kb fél dl) is adok hozzá, majd alacsonyabb fokozatra veszem a lángot. Gyakori kevergetés mellett megvárom, hogy a víz nagyjából elpárologjon, majd hozzáadom a tönkölybúzát, a szójaszószt, a fekete sót és a fokhagymaport is és alaposan elkeverem, még egy kicsit hagyom, míg a tésztát leszűröm. Ezután a tésztát a tányérra teszem és 115 g zöldséges-tönykölybúzás keveréket halmozok rá.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése