Vegán - Asia tészta földimogyoró étolajon készült kínai wok zöldségkeverékkel

Sziasztok!


Mára tökre nem ezt terveztem, de aztán valahogy csak csináltam megérzésre és ez a csoda lett belőle. Komolyan mondom, hogy mostanában nagyon finom kajákat ettem, de hogy ennyire finomat utoljára mikor, hát nem is tudom... Pedig én régen nem voltam oda az ilyen ázsiai/kínai kajákért... Na de nem is szaporítom a szót, nézzük, hogy készült!

 

 Hozzávalók:

 

+ Asia Chinesische Nudeln tészta (aldi)

(A tányéron a tésztának 1/4 része van, a fentieknek pedig 1/3 része)


Elkészítés:

A tésztát felteszem főni, közben az olajat is felforrósítom, majd beleteszem a mirelit wok zöldséget és pár perc kevergetés után egy nagyon kicsi vizet (kb fél dl) is adok hozzá, majd alacsonyabb fokozatra veszem a lángot. Gyakori kevergetés mellett megvárom, hogy a víz nagyjából elpárologjon, majd hozzáadom a tönkölybúzát, a szójaszószt, a fekete sót és a fokhagymaport is és alaposan elkeverem, még egy kicsit hagyom, míg a tésztát leszűröm. Ezután a tésztát a tányérra teszem és 115 g zöldséges-tönykölybúzás keveréket halmozok rá.

 



Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések