VegánBlog-féle mac and cheese újragondolva

 Sziasztok!

 

Nos, az a helyzet, hogy egyáltalán nem így akartam csinálni a mai kaját, de ha már így alakult és ennyire finom lett, megosztom itt is a receptet. :) Az alap a VegánBlog mac and cheese receptje volt, ám már megfőtt a krumpli és a répa is, amikor kerestem a sörélesztő pelyhet, de nem találtam.... Így jött az újratervezés.


Hozzávalók:

  • 390 g krumpli (nyersen)
  • 150 g répa (nyersen)
  • 55 g mandulatej
  • 1 g Horváth Rozi brassói fűszer
  • 7 g konyhasó
  • 3 g fekete Himalája só
  • 1 g feketebors
  •  3 g fűszerpaprika
  • 5 g fokhagymás olaj (én ezt használtam, de ki is lehet hagyni szerintem)
  • 2 g fokhagyma granulátum
  • 5 g ételízesítő

 

+ 1 csomag 400 grammos tojás nélküli durumtészta


 

Elkészítés:

 A répát megpucolom és felkockázom, a krumplit viszont csak megmosom, de a héját rajtahagyom és úgy kockázom fel. Enyhén sós vízben felteszem főni a répát és a krumplit, majd egy másik edényben felteszem főni a tésztát is. Amikor a tészta megfőtt (nem kell teljesen megfőzni, elég, ha al dente), leöntöm róla a vizet és félreteszem. Amikor a répa és a krumpli puhára főtt, leöntöm a vizet róla, de kb egy dl-nyit félreteszek belőle. A krumpit és a répát egy tálba teszem és felöntöm a mandulatejjel, majd botmixerrel nekiesek és homogén állagúra pürésítem. Útközben hozzáadom a fűszereket is és teszek bele annyit a főzőléből, hogy krémes, de nem híg állagú legyen a végeredmény. Amint ezzel kész vagyok, visszakapcsolom a tűzhelyet és a tésztához adom a krumplis-répás elegyet, majd alaposan összekeverem és összemelegítem az egészet.


 

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések