Sziasztok!
Bár már volt egy hasonló recept ITT, de a Vegán élet könnyedén oldalán egy másik verzióra bukkantam nemrég. Tudtam, hogy valamikor el is fogom készíteni, de végül tegnap jött el a napja, csak mint mindent, ezt is kicsit Klausítottam! :)
Hozzávalók:
- 100 g nyers sárgaborsó
- 10 g főtt cékla
- 2 g Dr Oetker tortazselé (ebben nincs állati eredetű dolog)
- 5 g konyhasó
- 1 g fokhagyma granulátum
- 0,5 g feketebors
- 10 g kókuszzsír
Elkészítés:
Bár az eredeti receptben az áll, hogy annyi vízben tegyük fel főzni, amennyi ellepi, viszont én az alapos átmosás után jó bő vízben tettem fel, mert nekem valahogy sosem elég annyi, amennyi kellemesen ellepi, ezért már rutinosan, hogy le ne égjen, inkább bő vízben szoktam feltenni, elvégre leönteni simán lehet még róla, ha megfőtt. Szóval megfőzöm a sárgaborsót, és mivel ez nem lesz annyira sok azért, áttettem egy közepes méretű tálkába, hogy jól vigye a botmixer. A tortazselé kivételével mindent hozzáadtam - én most csináltam céklasalátát is, így abból friss főtt céklát tettem bele, de tökéletesen megfelel a savanyúság, vagy a céklalé is szerintem - és alaposan átmentem rajta a botmixerrel, hogy homogén állagot kapjak. Ezután hozzáadtam a tortazselét is, és újra átmentem rajta a botmixerrel, illetve a végén és biztos, ami biztos alapon még kanállal is jól összekevertem. Eddigre nagyjából ki is hűlt annyira, hogy állja a kezem, letéptem egy darab alufóliát és nagyjából henger alakúvá formáztam a masszát, feltekertem, majd a két végét összecsavartam, ahogyan a szaloncukrok vagy a cukorkák vannak becsomagolva és hűtőbe tettem. Én csak ma (tehát a következő reggel) bontottam ki, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni, és azt kell mondjam, hogy nagyon, de nagyon finom lett, illetve a tortazselé miatt számomra az állaga is sokkal élvezhetőbb lett!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése