Kukoricás-gombás marinált tofu

 Sziasztok!

 

Tegnap a maradék VegánBlog-féle, újragondolt tésztához készítettem, ma pedig rizzsel ettem ezt a kukoricás-gombás marinált tofut. Igazából most nem nagyon döntöttem el előre, hogy mi lesz belőle, csak valamit akartam a tészta mellé és volt egy csomag marinált tofum meg egy gomba- és egy kukoricakonzervem, így csak nekiálltam és csináltam, ahogy jött magától. :)


 Hozzávalók:

  • 1 csomag (180 g) chef select marinált tofu 
  • 100 g csiperkegomba (én konzervet használtam)
  • 100 g csemegekukorica konzerv
  • 30 g olaj

 

 

Elkészítés: 

Egy lábosban felhevítem az olajat és megpirítom a gombát, majd amikor már kb félig le van pirulva a gomba, hozzáadom a szétmorzsolt tofut is. Ezután pár percig, szinte állandó kevergetés mellett tovább pirítom, végül hozzáadom a kukoricát is, de ekkor már csak összemelegítem, ezt is kevergetés mellett.

 

 

Amint a képeken is látszik, tésztával is és rizzsel is ettem, mindkét változatban nagyon ízlett, de biztos, hogy akár bulgurral vagy kuszkusszal, de megkockáztatom, hogy akár még hajdinával vagy kölessel is nagyon finom lenne. :)


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!

Megjegyzések