Brokkolis-borsós rizstészta kuszkusz "fasírttal"

 Sziasztok!


Mostanában nem volt külön a blogon recept, mivel kicsit sűrűbbek voltak a napok, illetve a nagy meleg miatt nem is töltöttem túl sok időt a konyhában. Na meg persze volt olyan is, hogy máshol ettünk. :)

A mai kaja viszont nem volt sem túl bonyolult, sem túl időigényes, sőt, igazából nem is egy drága étel szerintem.

 Hozzávalók a "fasírtokhoz:

  •  fél csomag (75 g) Knorr mediterrán lepény alap kuszkusszal (vagy ugyanennyi kuszkusz, mediterrán  fűszerekkel)
  • 180 ml forró víz
  • 20 g liszt
  • 5 g csicseriborsóliszt
  • 15 g szejtán
  • 3 g sörélesztő pehely
  • 2 g fekete Himalája só
  • 10 g olaj (én most fokhagymás olajat használtam) a serpenyőbe sütéshez


Elkészítés:

 A forró vizet a kuszkuszra öntöm és hagyom kb 15 percig állni, hogy jól megpuhuljon, utána pedig a többi hozzávalót is beleteszem és alaposan összedolgozom. Ezután kis golyókat formázok belőle és a kiolajozott, meleg serpenyőbe teszem, kissé kilapítva a golyókat és mindkét oldalát megsütöm. Közben a rizstésztát forró vízzel (én vízforralóval forralt vízzel szoktam) felöntöm és állni hagyom, míg a többi elkészül, hogy megpuhuljon.

 Hozzávalók a feltéthez:

  • 200 g mirelit brokkoli
  • 150 g mirelit zöldborsó
  • 50 g ketchup
  • 10 g szezámmag


Elkészítés:

Amíg a  kuszkusz golyók sülnek, a mirelit brokkolit és borsót fottó vízben főzöm, majd miután a golyók kész vannak, a leszűrt zöldségeket a  ketchuppal és szezámmaggal együtt az előbbi serpenyőjébe teszem, jól összekeverem és néhány perc alatt összemelegítem. Közben elkészül a rizstészta is, azt teszem tálaláskor az aljára, rá a brokkolis mixet, és a tetejére a "fasírtokat".

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések