Sziasztok!
Mostanában nem volt külön a blogon recept, mivel kicsit sűrűbbek voltak a napok, illetve a nagy meleg miatt nem is töltöttem túl sok időt a konyhában. Na meg persze volt olyan is, hogy máshol ettünk. :)
Hozzávalók a "fasírtokhoz:
- fél csomag (75 g) Knorr mediterrán lepény alap kuszkusszal (vagy ugyanennyi kuszkusz, mediterrán fűszerekkel)
- 180 ml forró víz
- 20 g liszt
- 5 g csicseriborsóliszt
- 15 g szejtán
- 3 g sörélesztő pehely
- 2 g fekete Himalája só
- 10 g olaj (én most fokhagymás olajat használtam) a serpenyőbe sütéshez
Elkészítés:
A forró vizet a kuszkuszra öntöm és hagyom kb 15 percig állni, hogy jól megpuhuljon, utána pedig a többi hozzávalót is beleteszem és alaposan összedolgozom. Ezután kis golyókat formázok belőle és a kiolajozott, meleg serpenyőbe teszem, kissé kilapítva a golyókat és mindkét oldalát megsütöm. Közben a rizstésztát forró vízzel (én vízforralóval forralt vízzel szoktam) felöntöm és állni hagyom, míg a többi elkészül, hogy megpuhuljon.
- 200 g mirelit brokkoli
- 150 g mirelit zöldborsó
- 50 g ketchup
- 10 g szezámmag
Elkészítés:
Amíg a kuszkusz golyók sülnek, a mirelit brokkolit és borsót fottó vízben főzöm, majd miután a golyók kész vannak, a leszűrt zöldségeket a ketchuppal és szezámmaggal együtt az előbbi serpenyőjébe teszem, jól összekeverem és néhány perc alatt összemelegítem. Közben elkészül a rizstészta is, azt teszem tálaláskor az aljára, rá a brokkolis mixet, és a tetejére a "fasírtokat".
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése