Sziasztok!
Ma két receptet is hozok, az egyiket Vegaspoon receptje inspirálta, a másikat pedig már egyszer megcsináltam már tojásmentesen, most pedig teljesen veganizáltam. :)
Hozzávalók a kolbászkákhoz:
Elkészítés:
Roppant egyszerű, a liszt és a fokhagymás olaj kivételével az összes hozzávalót aprítógépbe teszem és összedolgozom, majd egy tálba kanalazom és szépen beledolgozom a lisztet is. Ezután egy serpenyőt kifújok/kikenek a fokhagymás olajjal és felteszem a tűzre, kisebb kolbászokat formázok pár percig forgatva, hogy minden oldala átsüljön, megsütöm.
Hozzávalók a cukkinihez:
Elkészítés:
Első körben megmosom a cukkinit, és nem muszáj, de én most meg is hámoztam, hasábokra szelem, majd besózom. Addig előveszek 3 mélytányért, az elsőbe beleteszem a lisztet, a másodikba az EasyEgget és a vizet a fekete sóval, a harmadikba pedig a sörélesztőt és a panírmorzsát, és jól összekeverem.
Ezután bepanírozom a cukkinihasábokat, ahogyan rendesen tenném, tehát először lisztezem, majd belemártom az EasyEggbe, aztán a sörélesztős zsemlemorzsába, és kész is. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket és kb 20 percig sütöm előmelegített sótőben, 200 fokon (légkeverés, ha lehetséges) és félidőnél átforgatom őket.
Nagyon finom lett mindkettő, mint láthatjátok az elején, én még ma is kolbászkákat ettem, de a cukkinit is két napig ettem (első nap fokhagymás bagettel), szóval igazán univerzális kaják ezek is. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Ma két receptet is hozok, az egyiket Vegaspoon receptje inspirálta, a másikat pedig már egyszer megcsináltam már tojásmentesen, most pedig teljesen veganizáltam. :)
- 180 g marinált tofu (én egy csomag Toppot - Lidlben kapható- használtam)
- 1 g fokhagymapor
- 1 g szárított petrezselyem
- 0,5 g őrölt kömény
- 100 g liszt (legközelebb kb 80-at fogok, hogy kicsit lazább legyen)
- 25 g ketchup
- 2 g só
- 3 g fekete só
- 10 g pirított hagyma (bolti)
- 1 csipet bors
- 2 g fűszerpaprika
- 5 g fokhagymás olajspray (vagy sima fokhagymás olaj is jó lehet)
Elkészítés:
Roppant egyszerű, a liszt és a fokhagymás olaj kivételével az összes hozzávalót aprítógépbe teszem és összedolgozom, majd egy tálba kanalazom és szépen beledolgozom a lisztet is. Ezután egy serpenyőt kifújok/kikenek a fokhagymás olajjal és felteszem a tűzre, kisebb kolbászokat formázok pár percig forgatva, hogy minden oldala átsüljön, megsütöm.
Hozzávalók a cukkinihez:
- 1 közepes cukkini (kb 250-270 grammos)
- 50 g liszt
- 50 g zsemlemorzsa
- 25 g sörélesztő pehely
- 1 g só
- 2 g fűszerpaprika
- 0,5 g bors
- 25 g Orgran EasyEgg
- 125 ml víz
- 2 g fekete Himalaya só
Elkészítés:
Első körben megmosom a cukkinit, és nem muszáj, de én most meg is hámoztam, hasábokra szelem, majd besózom. Addig előveszek 3 mélytányért, az elsőbe beleteszem a lisztet, a másodikba az EasyEgget és a vizet a fekete sóval, a harmadikba pedig a sörélesztőt és a panírmorzsát, és jól összekeverem.
Ezután bepanírozom a cukkinihasábokat, ahogyan rendesen tenném, tehát először lisztezem, majd belemártom az EasyEggbe, aztán a sörélesztős zsemlemorzsába, és kész is. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket és kb 20 percig sütöm előmelegített sótőben, 200 fokon (légkeverés, ha lehetséges) és félidőnél átforgatom őket.
Nagyon finom lett mindkettő, mint láthatjátok az elején, én még ma is kolbászkákat ettem, de a cukkinit is két napig ettem (első nap fokhagymás bagettel), szóval igazán univerzális kaják ezek is. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése