Vegán - Kukoricás-tofus penne kókusztejjel

Sziasztok!

Még tegnap úgy álltam neki ennek a kajának, hogy lényegében ami a kezem ügyébe akadt, abból gazdálkodtam. Nagyon szeretem az ilyeneket amúgy, mert általában igazán ízletes lesz a végeredmény. Nos, ezzel is így lett, és ma el is fogyott a "maradék", tehát ez kb 4-5 adagnyi kaja.

Hozzávalók:
  • 300 g durum penne (nyersen ennyi)
  • 400 g konzerves kókusztej
  • 15 g fokhagymás olaj (én a Kania olívaolaj sprayt használtam)
  • 180 g füstölt tofu
  • 285 g konzerv csemegekukorica
  • 30 g sörélesztőpehely
  • 70 g vöröshagyma
  • 3 g fokhagymapor
  • 5 g fekete Himalája só
  • kb 4 g folyékony füst


Elkészítés:
A tésztát felteszem főni egy jó nagy edényben. Megpucolom és felkockázom a hagymát, illetve a tofut is összemorzsolom, majd az olajon megpirítom egy lábosban. Ezután a tofus-hagymás edényt felöntöm a kókusztejjel, és megvárom, míg felmelegszik, majd beleteszem az összes többi hozzávalót is. Amikor a tészta megfőtt, a másik edény alatt nem zárom el a gázt, míg a tésztát leszűröm, hadd főjön össze. A tésztát visszaöntöm szűrés után a nagyobb edénybe, majd beleöntöm a kókusztejes keveréket, alaposan összekeverem és egy kis időre még visszateszem a tűzre és összemelegítem.


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 


Megjegyzések