Sziasztok!
Még tegnap úgy álltam neki ennek a kajának, hogy lényegében ami a kezem ügyébe akadt, abból gazdálkodtam. Nagyon szeretem az ilyeneket amúgy, mert általában igazán ízletes lesz a végeredmény. Nos, ezzel is így lett, és ma el is fogyott a "maradék", tehát ez kb 4-5 adagnyi kaja.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni egy jó nagy edényben. Megpucolom és felkockázom a hagymát, illetve a tofut is összemorzsolom, majd az olajon megpirítom egy lábosban. Ezután a tofus-hagymás edényt felöntöm a kókusztejjel, és megvárom, míg felmelegszik, majd beleteszem az összes többi hozzávalót is. Amikor a tészta megfőtt, a másik edény alatt nem zárom el a gázt, míg a tésztát leszűröm, hadd főjön össze. A tésztát visszaöntöm szűrés után a nagyobb edénybe, majd beleöntöm a kókusztejes keveréket, alaposan összekeverem és egy kis időre még visszateszem a tűzre és összemelegítem.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Még tegnap úgy álltam neki ennek a kajának, hogy lényegében ami a kezem ügyébe akadt, abból gazdálkodtam. Nagyon szeretem az ilyeneket amúgy, mert általában igazán ízletes lesz a végeredmény. Nos, ezzel is így lett, és ma el is fogyott a "maradék", tehát ez kb 4-5 adagnyi kaja.
Hozzávalók:
- 300 g durum penne (nyersen ennyi)
- 400 g konzerves kókusztej
- 15 g fokhagymás olaj (én a Kania olívaolaj sprayt használtam)
- 180 g füstölt tofu
- 285 g konzerv csemegekukorica
- 30 g sörélesztőpehely
- 70 g vöröshagyma
- 3 g fokhagymapor
- 5 g fekete Himalája só
- kb 4 g folyékony füst
Elkészítés:
A tésztát felteszem főni egy jó nagy edényben. Megpucolom és felkockázom a hagymát, illetve a tofut is összemorzsolom, majd az olajon megpirítom egy lábosban. Ezután a tofus-hagymás edényt felöntöm a kókusztejjel, és megvárom, míg felmelegszik, majd beleteszem az összes többi hozzávalót is. Amikor a tészta megfőtt, a másik edény alatt nem zárom el a gázt, míg a tésztát leszűröm, hadd főjön össze. A tésztát visszaöntöm szűrés után a nagyobb edénybe, majd beleöntöm a kókusztejes keveréket, alaposan összekeverem és egy kis időre még visszateszem a tűzre és összemelegítem.
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése