Sziasztok!
Mivel a tegnapi kajára ekkora érdeklődés volt, bár nem egy túl bonyolult dolog, ráadásul megint abból indult a dolog, hogy el kéne használnom a megbontott Meggle főzőkrémemet, meg hogy úgy ennék valami csicseriborsós cuccot.
Szóval így született meg a tegnapi kaja, és őszintén szólva, nagyon szeretem ezeket a spontán ötlettől vezérelt kajákat. Bár régen is szerettem főzni és sütni, enni kevésbé... Mindig amolyan az életben maradáshoz szükséges eszközként tekintettem a kajára. Viszont mióta nem eszem húst, tényleg egy színes-vidámparkos játszótérré vált a konyha, ahol nincsenek kötött szabályok, és új dolgokat ismerhetek meg, alkothatok, meg még általában ízlik is a végeredmény. :)
Hozzávalók:
Itt most nem szeretnék belemenni, hogy jajj a Knorr nem jó, meg hogy ez nem teljes értékű növényi, stb, vegánnak vegán, a neve ellenére is, és mivel nem állati eredetű dolgokkal készítettem el, az is maradt. :)
Elkészítés:
Nem túl bonyolult, a tésztát sós vízben felteszem főni, amíg megfő, addig pedig felrakom a csicseriborsót és a főzőkrémet (vagy az egész adagot, vagy növényi tejjel kiegészítve) és a vizet. Amikor a tejszínes-vizes folyadék elég meleg, beleöntöm a Knorr tasak tartalmát és nagyon gyakran kevergetem, úgy, hogy szépen elkeveredjen mindenütt a por és csomómentes legyen. Nagyjából addig hagyom főni a kevergetés mellett a szószt, míg elkészül a tészta, de tényleg érdemes szinte folyamatosan keverni, hogy ne ugorjon össze. Ezután először a csicseriborsós szósz alatt zárom el a tűzhelyet, majd a tésztát leszűröm, és tányérokra teszem, a tetejükre teszek a szószból, és ecetes karfiolt biggyesztek mellé.
Nyilván nem minden nap eszem, és nem is minden nap fogom ezt enni, de bizony vannak olyan napok az életben, amikor nincs sok idő főzőcskézni, és olyankor pont jó megoldás egy ilyen 15-20 perc alatt elkészíthető kaját összedobni. Amúgy a csomagoláson jelzett kb 3 normál adagnak felel meg az általam készített mennyiségű csicserivel is. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Mivel a tegnapi kajára ekkora érdeklődés volt, bár nem egy túl bonyolult dolog, ráadásul megint abból indult a dolog, hogy el kéne használnom a megbontott Meggle főzőkrémemet, meg hogy úgy ennék valami csicseriborsós cuccot.
Szóval így született meg a tegnapi kaja, és őszintén szólva, nagyon szeretem ezeket a spontán ötlettől vezérelt kajákat. Bár régen is szerettem főzni és sütni, enni kevésbé... Mindig amolyan az életben maradáshoz szükséges eszközként tekintettem a kajára. Viszont mióta nem eszem húst, tényleg egy színes-vidámparkos játszótérré vált a konyha, ahol nincsenek kötött szabályok, és új dolgokat ismerhetek meg, alkothatok, meg még általában ízlik is a végeredmény. :)
Hozzávalók:
- 100 g csicseriborsó (konzerv)
- 140 g Meggle főzőkrém
- 60 g zabtej (vagy a zabtej helyett magában a 200 ml-es főzőkrém)
- 100 g víz
- 1 csomag Knorr tejszínes-sonkás tészta alap
- Durum tészta (a képen az Italiamo Trottole tricolore tészta van, Lidlben vettem)
- Noszlopi ecetes karfiol (ezt Euro Familyben kaptam)
Itt most nem szeretnék belemenni, hogy jajj a Knorr nem jó, meg hogy ez nem teljes értékű növényi, stb, vegánnak vegán, a neve ellenére is, és mivel nem állati eredetű dolgokkal készítettem el, az is maradt. :)
Elkészítés:
Nem túl bonyolult, a tésztát sós vízben felteszem főni, amíg megfő, addig pedig felrakom a csicseriborsót és a főzőkrémet (vagy az egész adagot, vagy növényi tejjel kiegészítve) és a vizet. Amikor a tejszínes-vizes folyadék elég meleg, beleöntöm a Knorr tasak tartalmát és nagyon gyakran kevergetem, úgy, hogy szépen elkeveredjen mindenütt a por és csomómentes legyen. Nagyjából addig hagyom főni a kevergetés mellett a szószt, míg elkészül a tészta, de tényleg érdemes szinte folyamatosan keverni, hogy ne ugorjon össze. Ezután először a csicseriborsós szósz alatt zárom el a tűzhelyet, majd a tésztát leszűröm, és tányérokra teszem, a tetejükre teszek a szószból, és ecetes karfiolt biggyesztek mellé.
Nyilván nem minden nap eszem, és nem is minden nap fogom ezt enni, de bizony vannak olyan napok az életben, amikor nincs sok idő főzőcskézni, és olyankor pont jó megoldás egy ilyen 15-20 perc alatt elkészíthető kaját összedobni. Amúgy a csomagoláson jelzett kb 3 normál adagnak felel meg az általam készített mennyiségű csicserivel is. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése