Tejszínes-fűszeres tofu margarinos spárgával, sütőben sült édesburgonyával, répával és hagymával

Sziasztok!

Már egy ideje lógok ezzel a recepttel, de most végre eleget teszek az ígéretemnek és megosztom a receptet veletek. :)


Őszintén szólva, ez is ilyen maradékmentő, amit találok, azt rakom a kajába dolog lett, de nagyon-nagyon jól sikerült! :)
Hozzávalók az édesburgonyához:
  • 750 g édesburgonya (megtisztítva)
  • 40 g olaj
  • 2 g BBQ fűszer
  • 5 g só
  • 0,5 g bors

Hozzávalók a répához és hagymához:
  • 85 g vöröshagyma
  • 150 g nyers sárgarépa
  • 10 g olivaolaj

Elkészítés:
Az édesburgonyát, a répát és a hagymát is megpucolom, kisebb darabokra szeletelem és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A sütőt előmelegítem és az egyik tepsire szépen eloszlatom az édesburgonyát, a másikba pedig a répát és a hagymát. Az édesburgonyát megkenem a sóval, borssal és BBQ fűszerrel elkevert olajjal, a répát és a hagymát pedig lefújom olivaolajjal. Sótőbe teszem őket és 220 fokon megsütöm őket kb 15-20 perc alatt (sütő-függő), félidőben megforgatom őket.

 

Hozzávalók a tofus részhez:
  • 200 g natúr tofu
  • 400 g vegán főzőkrém
  • 1 g fokhagymapor
  • 1 g fűszerpaprika
  • 0,5 g bors
  • 0,5 g szerecsendió
  • 20 g kukoricakeményítő

Hozzávalók a spárgához:
  • 80 g spárga
  • 15 g növényi margarin


Míg a sütőben sül a répa, a batáta és a hagyma, addig elkészítem a többit. A margarinon megpirítom kicsit a spárgát egy nagyobb serpenyőben és ugyanebben megpirítom a nagyobb darabokra vágott tofut, majd felöntöm a főzőkrémmel és fűszerezem, alaposan elkeverem és belekeverem végül a keményítőt is, majd addig főzöm, míg nem folyós, hanem szósz-állagú lesz a főzőkrém. És igazából ennyi. :)


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!  


Megjegyzések