Sziasztok!
Már egy ideje lógok ezzel a recepttel, de most végre eleget teszek az ígéretemnek és megosztom a receptet veletek. :)
Hozzávalók az édesburgonyához:
Hozzávalók a répához és hagymához:
Elkészítés:
Az édesburgonyát, a répát és a hagymát is megpucolom, kisebb darabokra szeletelem és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A sütőt előmelegítem és az egyik tepsire szépen eloszlatom az édesburgonyát, a másikba pedig a répát és a hagymát. Az édesburgonyát megkenem a sóval, borssal és BBQ fűszerrel elkevert olajjal, a répát és a hagymát pedig lefújom olivaolajjal. Sótőbe teszem őket és 220 fokon megsütöm őket kb 15-20 perc alatt (sütő-függő), félidőben megforgatom őket.
Hozzávalók a tofus részhez:
Már egy ideje lógok ezzel a recepttel, de most végre eleget teszek az ígéretemnek és megosztom a receptet veletek. :)
Őszintén szólva, ez is ilyen maradékmentő, amit találok, azt rakom a kajába dolog lett, de nagyon-nagyon jól sikerült! :)
- 750 g édesburgonya (megtisztítva)
- 40 g olaj
- 2 g BBQ fűszer
- 5 g só
- 0,5 g bors
Hozzávalók a répához és hagymához:
- 85 g vöröshagyma
- 150 g nyers sárgarépa
- 10 g olivaolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát, a répát és a hagymát is megpucolom, kisebb darabokra szeletelem és két tepsit kibélelek sütőpapírral. A sütőt előmelegítem és az egyik tepsire szépen eloszlatom az édesburgonyát, a másikba pedig a répát és a hagymát. Az édesburgonyát megkenem a sóval, borssal és BBQ fűszerrel elkevert olajjal, a répát és a hagymát pedig lefújom olivaolajjal. Sótőbe teszem őket és 220 fokon megsütöm őket kb 15-20 perc alatt (sütő-függő), félidőben megforgatom őket.
Hozzávalók a tofus részhez:
- 200 g natúr tofu
- 400 g vegán főzőkrém
- 1 g fokhagymapor
- 1 g fűszerpaprika
- 0,5 g bors
- 0,5 g szerecsendió
- 20 g kukoricakeményítő
Hozzávalók a spárgához:
- 80 g spárga
- 15 g növényi margarin
Míg a sütőben sül a répa, a batáta és a hagyma, addig elkészítem a többit. A margarinon megpirítom kicsit a spárgát egy nagyobb serpenyőben és ugyanebben megpirítom a nagyobb darabokra vágott tofut, majd felöntöm a főzőkrémmel és fűszerezem, alaposan elkeverem és belekeverem végül a keményítőt is, majd addig főzöm, míg nem folyós, hanem szósz-állagú lesz a főzőkrém. És igazából ennyi. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése