Vegán Coleslaw saláta (amerikai káposztasaláta)

Sziasztok!

Erről nem készültem bejegyzést írni, mégis többen kértétek, így ez is helyet kap itt. Ez már a többedik alkalom, hogy magam csinálom az amerikai káposztasalátát, mivel nagyon szeretem, de valahogy legtöbbször amit veszünk, az nem az igazi, tojásos majonéz van benne, amit kerülök (mert a tojást nem bírja Pocak), így az a biztos, amit én készítek. Itt zárójelben megjegyezném, hogy a saláta és a kifli is vegán volt, viszont a grillezett sajt az nem, a Tekeresvölgyi Sajtmanufaktúrában vettük. Sajtot még eszem, próbálok átállni abban is a növényire, de számomra ez egy utazás, amit nem olyan rég kezdtem.

Hozzávalók:
  • 250 g káposzta
  • 100 g sárgarépa
  • 200 g Lomee tojásmentes majonéz
  • 5 g só
  • 2 g fokhagymapor
  • 2 ml citromlé 


Elkészítés:
Nem egy nagy dolog, a megmosott káposztát és megtisztított sárgarépát kisméretű darabokra szeletelem. Beleteszem egy zárható fedelű tárolóedénybe és hozzáadom a majonézt és a sót, a fokhagymaport meg a citromlét és jól összekeverem. Lezárom a dobozt és beteszem a hűtőbe legalább két órára.


Persze lehet egyből is enni, de én jobban szeretem, amikor egy kicsit összeérnek az ízek.


Nem egy nagy tudomány, de mivel mindig méregetek, így ki tudtam kísérletezni, hogy melyik a számomra optimális, nekem eddig ez ízlett legjobban. Hamar kész van és szerintem sokkal, de sokkal olcsóbb is, mint a bolti változatok. Többször szóba jött a majonéz is, hogy melyik a jobb, a bolti vagy a házi. Őszintén, én még sosem csináltam itthon, ez az Aldis Lomee márkájú számomra tökéletes, nem is drága és nagyon finom, szóval egyelőre maradok ennél. :)

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések