Vegán gyümölcstorta zapbudinggal és ananászos zselével

Sziasztok!

Kis késéssel ugyan, de végre hozom a gyümitorta receptjét. Már régebben is csináltam hasonlót, és nyáron még kézzel írtam ki a receptet, ezért sajnos most nem tudok forrást megjelölni, viszont ez a tortaalap/piskóta nem a saját receptem, nem alakítottam rajta és a receptet követtem. Viszont nyáron is és most is nagy sikert aratott, mert nagyon finom! Nem a vegán recept volt a lényeg számomra, amikor először elkészítettem, hanem hogy tojás nélküli piskóta legyen az alapja, és bár elsőre nagyon meglepődtem, hogy ecettel írta a recept, mégis nagyon finom lett!

Hozzávalók:
A piskótához:
  • 460 g liszt
  • 4 g sütőpor
  • 4 g ecet
  • 1 g só
  • 125 g étolaj
  • 250 g víz 
  • 10 g vanillincukor
  • 200 g cukor

A pudinghoz:
  • 25 g Szafi free vaníliás zabpuding
  • 90 ml zabtej (házi)
  • 110 ml víz
  • 25 g kristálycukor

A zseléhez:
  • 12 g Dr. Oetker tortazselé (ez növényi)
  • 150 ml víz
  • 50 g cukor
  • 100 ml Kinley Pineapple Basil

Gyümölcs:
  • 45 g banán
  • 45 g kivi
  • 15 g Sunvita Fruit Bars (epres)


Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és a sót, és félreteszem. Egy másik tálba teszem a cukrot, a vanillincukrot, és az ecetet is belekeverem. Robotgéppel, folyamatos adagolás mellett beleteszem az olajat és a vizet és pár percig keverem, míg homogén masszát nem kapok. A cukros szirupba keverem több részletben a lisztes keveréket és simára dolgozom. A sütőt előmelegítem 200 fokra és befújom a gyümölcstorta formát formaelválasztó spray-vel (vagy kilisztezem) és beleöntöm a masszát. 180 fokra visszaveszem a hőfokot és beleteszem a tésztát. Sütőtől függően 30-40 perc alatt megsütöm.


Kiszedem és hagyom kihűlni a tortát és kiszedem, közben pedig megcsinálom a pudingot. (Természetesen ez lehet bármilyen más puding is). A tortaformába öntöm a pudingot és a felszelt gyümölcsökkel díszítem. Ha a puding is kihűlt, megcsinálom a tortazselét is és ezzel is leöntöm a tortát, majd hagyom kihűlni és hűtőbe teszem.


Nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik, ráadásul szerintem a piskótája is nagyon nagyon finom!

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 

Megjegyzések