Sziasztok!
Kis késéssel ugyan, de végre hozom a gyümitorta receptjét. Már régebben is csináltam hasonlót, és nyáron még kézzel írtam ki a receptet, ezért sajnos most nem tudok forrást megjelölni, viszont ez a tortaalap/piskóta nem a saját receptem, nem alakítottam rajta és a receptet követtem. Viszont nyáron is és most is nagy sikert aratott, mert nagyon finom! Nem a vegán recept volt a lényeg számomra, amikor először elkészítettem, hanem hogy tojás nélküli piskóta legyen az alapja, és bár elsőre nagyon meglepődtem, hogy ecettel írta a recept, mégis nagyon finom lett!
Hozzávalók:
A piskótához:
A pudinghoz:
A zseléhez:
Gyümölcs:
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és a sót, és félreteszem. Egy másik tálba teszem a cukrot, a vanillincukrot, és az ecetet is belekeverem. Robotgéppel, folyamatos adagolás mellett beleteszem az olajat és a vizet és pár percig keverem, míg homogén masszát nem kapok. A cukros szirupba keverem több részletben a lisztes keveréket és simára dolgozom. A sütőt előmelegítem 200 fokra és befújom a gyümölcstorta formát formaelválasztó spray-vel (vagy kilisztezem) és beleöntöm a masszát. 180 fokra visszaveszem a hőfokot és beleteszem a tésztát. Sütőtől függően 30-40 perc alatt megsütöm.
Kiszedem és hagyom kihűlni a tortát és kiszedem, közben pedig megcsinálom a pudingot. (Természetesen ez lehet bármilyen más puding is). A tortaformába öntöm a pudingot és a felszelt gyümölcsökkel díszítem. Ha a puding is kihűlt, megcsinálom a tortazselét is és ezzel is leöntöm a tortát, majd hagyom kihűlni és hűtőbe teszem.
Nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik, ráadásul szerintem a piskótája is nagyon nagyon finom!
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Kis késéssel ugyan, de végre hozom a gyümitorta receptjét. Már régebben is csináltam hasonlót, és nyáron még kézzel írtam ki a receptet, ezért sajnos most nem tudok forrást megjelölni, viszont ez a tortaalap/piskóta nem a saját receptem, nem alakítottam rajta és a receptet követtem. Viszont nyáron is és most is nagy sikert aratott, mert nagyon finom! Nem a vegán recept volt a lényeg számomra, amikor először elkészítettem, hanem hogy tojás nélküli piskóta legyen az alapja, és bár elsőre nagyon meglepődtem, hogy ecettel írta a recept, mégis nagyon finom lett!
Hozzávalók:
A piskótához:
- 460 g liszt
- 4 g sütőpor
- 4 g ecet
- 1 g só
- 125 g étolaj
- 250 g víz
- 10 g vanillincukor
- 200 g cukor
A pudinghoz:
- 25 g Szafi free vaníliás zabpuding
- 90 ml zabtej (házi)
- 110 ml víz
- 25 g kristálycukor
A zseléhez:
- 12 g Dr. Oetker tortazselé (ez növényi)
- 150 ml víz
- 50 g cukor
- 100 ml Kinley Pineapple Basil
Gyümölcs:
- 45 g banán
- 45 g kivi
- 15 g Sunvita Fruit Bars (epres)
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport és a sót, és félreteszem. Egy másik tálba teszem a cukrot, a vanillincukrot, és az ecetet is belekeverem. Robotgéppel, folyamatos adagolás mellett beleteszem az olajat és a vizet és pár percig keverem, míg homogén masszát nem kapok. A cukros szirupba keverem több részletben a lisztes keveréket és simára dolgozom. A sütőt előmelegítem 200 fokra és befújom a gyümölcstorta formát formaelválasztó spray-vel (vagy kilisztezem) és beleöntöm a masszát. 180 fokra visszaveszem a hőfokot és beleteszem a tésztát. Sütőtől függően 30-40 perc alatt megsütöm.
Kiszedem és hagyom kihűlni a tortát és kiszedem, közben pedig megcsinálom a pudingot. (Természetesen ez lehet bármilyen más puding is). A tortaformába öntöm a pudingot és a felszelt gyümölcsökkel díszítem. Ha a puding is kihűlt, megcsinálom a tortazselét is és ezzel is leöntöm a tortát, majd hagyom kihűlni és hűtőbe teszem.
Nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik, ráadásul szerintem a piskótája is nagyon nagyon finom!
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése