Sziasztok!
Még múlt héten akadtam rá erre a bejegyzésre, és mivel recept is volt, azt használtam fel és alakítottam a saját ízlésemre. Meg kell mondanom, hogy nagyon vicces volt, hogy 3 db kisebb édesburgonyát írt a recept, nekem meg pont 3 db pici batáta volt itthon, amire még a kb két héttel ezelőtti (de lehet, hogy volt az már 3 is...) nagybevásárláskor tettem szert. Merthogy ennyi volt csak már, gondoltam elhozom, aztán majdcsak jó lesz valamire. Hát, milyen jól jött most! :)
Nem lettek valami nagyok, és eléggé tömörek lettek, de hogy őszinte legyek, nem bánom. Lehet, hogy elég lett volna a lisztbe keverni a sütőport, vagy szimplán a zabliszt miatt, nem tudom, de nem zavart végeredmény, és elfogyott, mert másoknak is ízlett, szóval nem okozott gondot! :)
Na de nem is szaporítom a szót, jöjjön a recept! ;)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az édesburgonyát héjában (amúgy meg lábosban :D ) puhára főzöm és hagyom egy picit hűlni, majd botmixerrel pépesítem. Egy nagyobb tálban összekeverem a liszteket a többi hozzávalóval és beleteszem a kihűlt, összepépesített édesburgonyát és jól összedolgozom. Előmelegítem a sütőt 190 fokra légkeveréses fokozaton, közben 8 egyenlő részre osztom és kis zsemléket formázok belőle. Ez igény szerint természetesen lehet kifli vagy akár rombusz forma is, számomra most ez volt a legegyszerűbb. Ezután pedig sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és 20-25 percig sütöm. Majd kiveszem és hagyom kihűlni (ha ki bírom várni).
Nem lettek a legszebbek, de annál finomabbak! Nem tudom, honnan jött ez, hogy legyen benne hagyma, de tényleg nagyon jó ötlet volt! Volt, hogy magában ettem vajjal, és húúú, úgy is nagyon nyamis volt! :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Még múlt héten akadtam rá erre a bejegyzésre, és mivel recept is volt, azt használtam fel és alakítottam a saját ízlésemre. Meg kell mondanom, hogy nagyon vicces volt, hogy 3 db kisebb édesburgonyát írt a recept, nekem meg pont 3 db pici batáta volt itthon, amire még a kb két héttel ezelőtti (de lehet, hogy volt az már 3 is...) nagybevásárláskor tettem szert. Merthogy ennyi volt csak már, gondoltam elhozom, aztán majdcsak jó lesz valamire. Hát, milyen jól jött most! :)
Nem lettek valami nagyok, és eléggé tömörek lettek, de hogy őszinte legyek, nem bánom. Lehet, hogy elég lett volna a lisztbe keverni a sütőport, vagy szimplán a zabliszt miatt, nem tudom, de nem zavart végeredmény, és elfogyott, mert másoknak is ízlett, szóval nem okozott gondot! :)
Na de nem is szaporítom a szót, jöjjön a recept! ;)
Hozzávalók:
- 3 db kisebb édesburgonya megfőzve (nekem 360 g lett)
- 200 g fehér liszt
- 150 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 g fokhagymapor
- 1 g vöröshagymapor
- 20 g kókuszzsír
- 5 g só
- 20 g pirított hagyma (én most boltit használtam)
Elkészítés:
Az édesburgonyát héjában (amúgy meg lábosban :D ) puhára főzöm és hagyom egy picit hűlni, majd botmixerrel pépesítem. Egy nagyobb tálban összekeverem a liszteket a többi hozzávalóval és beleteszem a kihűlt, összepépesített édesburgonyát és jól összedolgozom. Előmelegítem a sütőt 190 fokra légkeveréses fokozaton, közben 8 egyenlő részre osztom és kis zsemléket formázok belőle. Ez igény szerint természetesen lehet kifli vagy akár rombusz forma is, számomra most ez volt a legegyszerűbb. Ezután pedig sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és 20-25 percig sütöm. Majd kiveszem és hagyom kihűlni (ha ki bírom várni).
Nem lettek a legszebbek, de annál finomabbak! Nem tudom, honnan jött ez, hogy legyen benne hagyma, de tényleg nagyon jó ötlet volt! Volt, hogy magában ettem vajjal, és húúú, úgy is nagyon nyamis volt! :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése