Sziasztok!
Ez most nem egy saját recept lesz, de annyira jó, hogy muszáj megosszam. Az eredeti receptet itt találtam. Vagyis magát a banánvirágot, és rákérdeztem, milyen módszerrel lett megcsinálva. Többféleképpen elkészítettem már, de valahogy ez még sosem jutott eszembe. Szerencsére Éva nagyon kedves volt és megosztotta velem, mit "művelt" ezzel a csodakonzervvel.
Egy banánvirág konzerv nekünk elég volt két személyre két ebédre, első nap hasábburgonyával és sült répával, csemegeubival ettük, másnap pedig sült répával, csemegeubival, ecetes karfiollal és bulgurral, magkeverékkel. Mindkét verzió nagyon finom volt! Most csak a banánvirág receptjét osztom meg, a többi úgysem nagy ördöngösség.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A banánvirágot leszűröm és vízzel átöblítem, és félreteszem.Felteszem egy serpenyőben a kókuszzsírt melegedni a tűzhelyre. A többi hozzávalót összekeverem egy mélytányérban és a lecsöpögtetett banánvirágokat belemártom, majd kisütöm a forró kókuszzsírban. Ha kész, papírtörlővel borított tányérra sorakoztatom őket, és lecsepegtetem. Utána pedig ízlés szerinti körettel tálalom.
Nekem nagyon ízlett, és biztos, hogy fogok még ilyet csinálni, és tényleg nagyon hálás vagyok érte, hogy rátaláltam Éva kajájára, mert többféle módon csináltam már meg a banánvirágot, ez lett a kedvencem! :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Ez most nem egy saját recept lesz, de annyira jó, hogy muszáj megosszam. Az eredeti receptet itt találtam. Vagyis magát a banánvirágot, és rákérdeztem, milyen módszerrel lett megcsinálva. Többféleképpen elkészítettem már, de valahogy ez még sosem jutott eszembe. Szerencsére Éva nagyon kedves volt és megosztotta velem, mit "művelt" ezzel a csodakonzervvel.
Egy banánvirág konzerv nekünk elég volt két személyre két ebédre, első nap hasábburgonyával és sült répával, csemegeubival ettük, másnap pedig sült répával, csemegeubival, ecetes karfiollal és bulgurral, magkeverékkel. Mindkét verzió nagyon finom volt! Most csak a banánvirág receptjét osztom meg, a többi úgysem nagy ördöngösség.
Hozzávalók:
- 1 konzerv banánvirág
- 37 g csicseriborsó liszt
- 100 ml víz (lehet, hogy 80 ml is elég, ha a sűrűbb tésztát szereted)
- 1 g bors
- 3 g fokhagymapor
- 3 g vöröshagymapor
- 1 g szerecsendió
- 1,5 g fűszerpaprika
- 100 g kókuszzsír
Elkészítés:
A banánvirágot leszűröm és vízzel átöblítem, és félreteszem.Felteszem egy serpenyőben a kókuszzsírt melegedni a tűzhelyre. A többi hozzávalót összekeverem egy mélytányérban és a lecsöpögtetett banánvirágokat belemártom, majd kisütöm a forró kókuszzsírban. Ha kész, papírtörlővel borított tányérra sorakoztatom őket, és lecsepegtetem. Utána pedig ízlés szerinti körettel tálalom.
Nekem nagyon ízlett, és biztos, hogy fogok még ilyet csinálni, és tényleg nagyon hálás vagyok érte, hogy rátaláltam Éva kajájára, mert többféle módon csináltam már meg a banánvirágot, ez lett a kedvencem! :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése