Sziasztok
Bár ez az ebéd már régebben készült, annyira egyszerű, mégis finom, hogy úgy gondoltam, megosztom, hátha valakinek sietős, mégis ízletes ebédre lenne szüksége így a hétvégére. :)
Kivételesen nem tudok pontos mennyiségeket, csak a két "szószhoz" (nem is igazán szósz, de nem tudok rá jobb szót, így kérlek fogadjátok el, hogy így fogom hívni), így csak azokhoz írom a pontos mennyiségeket. A többi úgyis attól függ, mennyire éhes az ember.
Hozzávalók:
Hozzávalók a kesu szószhoz:
Hozzávalók a kesu-napraforgó szószhoz:
Elkészítés:
Roppant egyszerű lesz!Felteszem főni a tésztát és külön edényben a brokkolit meg a karfiolt sós vízben. Amíg ezek megfőnek, addig megcsinálom a "szószt". A kesudiót és a napraforgómagot sem kell beáztatni, én csak leöblíteni szoktam. Beleteszem a blenderbe a többi hozzávalóval együtt és darabosra aprítom.
Tényleg nem egy nagy kunszt, tudom, de hátha valakinek pont ennyi inspirációra volt szüksége, vagy nem tudja, mit kezdjen a maradékkal a megkezdett brokkoliból és karfiolból. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Bár ez az ebéd már régebben készült, annyira egyszerű, mégis finom, hogy úgy gondoltam, megosztom, hátha valakinek sietős, mégis ízletes ebédre lenne szüksége így a hétvégére. :)
Kivételesen nem tudok pontos mennyiségeket, csak a két "szószhoz" (nem is igazán szósz, de nem tudok rá jobb szót, így kérlek fogadjátok el, hogy így fogom hívni), így csak azokhoz írom a pontos mennyiségeket. A többi úgyis attól függ, mennyire éhes az ember.
Hozzávalók:
- kesu vagy kesu-napraforgó szósz
- főtt tészta (nekem ez most teljes kiőrlésű tönkölytészta volt)
- főtt brokkoli
- főtt karfiol
Hozzávalók a kesu szószhoz:
- 55 g kesudió
- 60 ml víz
- 6 g citromlé
- 2 g só
Hozzávalók a kesu-napraforgó szószhoz:
- 25 g kesudió
- 35 g napraforgómag
- 3 ml citromlé
- 2 g só
- 50 ml víz
Elkészítés:
Roppant egyszerű lesz!Felteszem főni a tésztát és külön edényben a brokkolit meg a karfiolt sós vízben. Amíg ezek megfőnek, addig megcsinálom a "szószt". A kesudiót és a napraforgómagot sem kell beáztatni, én csak leöblíteni szoktam. Beleteszem a blenderbe a többi hozzávalóval együtt és darabosra aprítom.
Tényleg nem egy nagy kunszt, tudom, de hátha valakinek pont ennyi inspirációra volt szüksége, vagy nem tudja, mit kezdjen a maradékkal a megkezdett brokkoliból és karfiolból. :)
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése