Brokkolis-karfiolos tészta kesu - vagy kesu-napraforgó "szósszal"

Sziasztok

Bár ez az ebéd már régebben készült, annyira egyszerű, mégis finom, hogy úgy gondoltam, megosztom, hátha valakinek sietős, mégis ízletes ebédre lenne szüksége így a hétvégére. :)

Kivételesen nem tudok pontos  mennyiségeket, csak a két "szószhoz" (nem is igazán szósz, de nem tudok rá jobb szót, így kérlek fogadjátok el, hogy így fogom hívni), így csak azokhoz írom a pontos mennyiségeket. A többi úgyis attól függ, mennyire éhes az ember.


Hozzávalók:
  • kesu vagy kesu-napraforgó szósz
  • főtt tészta (nekem ez most teljes kiőrlésű tönkölytészta volt)
  • főtt brokkoli
  • főtt karfiol

Hozzávalók a kesu szószhoz:
  • 55 g kesudió
  • 60 ml víz
  • 6 g citromlé
  • 2 g só

Hozzávalók a kesu-napraforgó szószhoz:
  • 25 g kesudió
  • 35 g napraforgómag
  • 3 ml citromlé
  • 2 g só
  • 50 ml víz 


Elkészítés: 
Roppant egyszerű lesz!Felteszem főni a tésztát és külön edényben a brokkolit meg a karfiolt sós vízben. Amíg ezek megfőnek, addig megcsinálom a "szószt". A kesudiót és a napraforgómagot sem kell beáztatni, én csak leöblíteni szoktam. Beleteszem a blenderbe a többi hozzávalóval együtt és darabosra aprítom. 


Tényleg nem egy nagy kunszt, tudom, de hátha valakinek pont ennyi inspirációra volt szüksége, vagy nem tudja, mit kezdjen a maradékkal a megkezdett brokkoliból és karfiolból. :)

Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 
 

Megjegyzések