Bablafel

Sziasztok!

Nyilván nem gondolom, hogy én találtam fel, biztosan más is csinált már ilyet, de ez most ilyen maradékmentő volt, mivel volt egy kis adag konzerv csicseriborsóm és még több mint fél konzerv fehér babom, meg egy kis főtt krumplim. Így készült el a falafel mintájára ez, amit bablafelnek neveztem el. :)


Szerencsére nem egy bonyolult dolog, viszonylag hamar el is készül. Egy baj volt vele, hogy hamar elfogyott ez a mennyiség, de legközelebb megcsinálom a dupláját szerintem.

Hozzávalók:

  • 120 g fehérbab
  • 85 g csicseriborsó 
  • 65 g főtt krumpli
  •  3 g só
  • 0,5 g bors
  • 1 g szerecsendió
  • 2 g vöröshagymapor
  • 1 g fokhagymapor
  • 5 g útifű maghéj
  • 20 g zsemlemorzsa
  • 2  ételízesítő
  • 0,5 g fűszerpaprika
+ kókuszzsír a sütéshez (én 20 g-ban sütöttem ki)


Elkészítés:
A babot és a csicseriborsót lemosom és lecsepegtetem, aprítóba teszem, majd beleteszem a krumplit is és ha megfelelő állagú, kiöntöm egy tálba, és apránként beleteszem a többi hozzávalót is és jó alaposan összekeverem. Serpenyőbe teszek kókuszzsírt és felforrósítom, közben kis golyókat formázok a masszából és beleteszem. Többször forgatom át, hogy minden oldalán átsüljön rendesen, majd papírral bélelt tányérra/tálra teszem őket.


Én most olívaolajjal lelocsolt salival, cukkinisajtszósszal és brokkolival, illetve életem első szem kelbimbójával ettem. Utóbbival még ismerkedem, barátkozom, majd valamit ki kell találjak rá, hogy hogyan is egyem, mert számomra magában valami borzasztó... De biztos vagyok benne, hogy erre is van megoldás!


Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot! 
 

Megjegyzések