Sziasztok!
Már pár napja adós vagyok ezzel a "szalámi" recepttel, aminek az eredetijével itt találkoztam, és ezt alakítottam át kicsit. Őszinte leszek, számomra a legnehezebb egy éve a húsmentességgel kapcsolatosan a "de akkor mit tegyek a kenyeremre/szendvicsembe?!" kérdés volt. Sokszor csinálok csicseriomlettet, csicseris bundáskenyeret, sajttal, salival eszem, de egy idő után ez eléggé egyhangú tud lenni, reggelire viszont nem vagyok oda az édes dolgokért, stb. Tehát nekem nem a főttkaja, hanem inkább a szendvics téma jelentette a nagyobb kihívást. Próbálkoztam egy ideig ezekkel a bolti szendvicsfeltétekkel, de azok mivel vegetáriánusok (én is az vagyok, nem vegán), tejport. és sajnos elég magas arányban tojásport is tartalmaznak, ami meg nekem annyira nem jó, mert mindig rosszul voltam tőle 2-3 nap után. Meg valljuk be, eléggé borsos az áruk is, hogy minden nap azt egye az ember.
Szóval ráleltem a receptre, és a vicces, hogy előtte pár nappal vettünk vöröslencsét, bár akkor még nem tudtam, mi is lehetne belőle. Nos, ez lett belőle.Ez a második felvonás már, az első sem volt rossz, de valamiért a második próbánál lett "tökéletes" a recept, ráadásul tök komolyan mondom, hogy magában eléggé sósnak érződik, viszont kenyéren/szendvicsben tényleg olyan az íze, mintha szalámis szendót ennék.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Nos, nagyon egyszerű, ugyanis a lencsét megfőzöm, de olyan keményre, hogy a szemek ne essenek szét. leszűröm és leöblítem hideg vízzel, hogy állja a kezem. Egy tálba teszem, és hozzáadom az összes többi hozzávalót is, majd jó alaposan összegyúrom, és kis (én 15 grammos) darabokat veszek ki belőle, amikből golyót formázok és kanállal kilapítom, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10-15 perc alatt megsütöm.Kiveszem, hagyom kihűlni és zárható dobozba teszem. Nem muszáj hűtőbe tenni,napokig eláll szobahőmérsékleten is, már ha napokig nem fogy el, de ez eléggé valószínűtlen... :P
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
Már pár napja adós vagyok ezzel a "szalámi" recepttel, aminek az eredetijével itt találkoztam, és ezt alakítottam át kicsit. Őszinte leszek, számomra a legnehezebb egy éve a húsmentességgel kapcsolatosan a "de akkor mit tegyek a kenyeremre/szendvicsembe?!" kérdés volt. Sokszor csinálok csicseriomlettet, csicseris bundáskenyeret, sajttal, salival eszem, de egy idő után ez eléggé egyhangú tud lenni, reggelire viszont nem vagyok oda az édes dolgokért, stb. Tehát nekem nem a főttkaja, hanem inkább a szendvics téma jelentette a nagyobb kihívást. Próbálkoztam egy ideig ezekkel a bolti szendvicsfeltétekkel, de azok mivel vegetáriánusok (én is az vagyok, nem vegán), tejport. és sajnos elég magas arányban tojásport is tartalmaznak, ami meg nekem annyira nem jó, mert mindig rosszul voltam tőle 2-3 nap után. Meg valljuk be, eléggé borsos az áruk is, hogy minden nap azt egye az ember.
Hozzávalók:
- 180 g főtt vöröslencse (ha jól emlékszem, 100 g száraz lencséből lett ennyi)
- 50 g teljes kiőrlésű zabliszt
- 2 g konyhasó
- 2 g füstölt só
- 0,5 g feketebors
- 2 g fűszerpaprika
- 1 g vöröshagyma por
- 1 g fokhagyma por
- 2 g piros ételszínező
Elkészítés:
Nos, nagyon egyszerű, ugyanis a lencsét megfőzöm, de olyan keményre, hogy a szemek ne essenek szét. leszűröm és leöblítem hideg vízzel, hogy állja a kezem. Egy tálba teszem, és hozzáadom az összes többi hozzávalót is, majd jó alaposan összegyúrom, és kis (én 15 grammos) darabokat veszek ki belőle, amikből golyót formázok és kanállal kilapítom, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10-15 perc alatt megsütöm.Kiveszem, hagyom kihűlni és zárható dobozba teszem. Nem muszáj hűtőbe tenni,napokig eláll szobahőmérsékleten is, már ha napokig nem fogy el, de ez eléggé valószínűtlen... :P
Ha esetleg megcsináljátok, örömmel venném, ha megjelöltök benne, hogy lássam, akár facebookon, akár instagramon . Köszi, hogy elolvastátok, további szép napot!
VálaszTörlésKipróbálom! 😉
Én azóta már háromszor csináltam meg, és szerintem ez kerül a következőő pizzámra is :)
TörlésRemélem, neked is ízik!